Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Τα μέτωπα σε εξέλιξη

Τα μέτωπα σε εξέλιξη

Ανησυχία έχει προκαλέσει το μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, από το Μάτεσι της Ηλείας προς το Παλαιόκαστρο της Αρκαδίας.

Η φωτιά πέρασε τον Αλφειό ποταμό και έφτασε στον δήμο Γόρτυνος. Δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση πέντε χωριών, ωστόσο οι κάτοικοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για τα χωριά Παλαιόκαστρο, Σαρακίνι, Βλαχοράπτη, Κρυονέρι και Ατσίχολος.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική και για τις εστίες στην περιοχή Αγριανή Λακωνίας, Ισαρη Αρκαδίας και Μύστρο Ευβοίας.

Δέκα στρέμματα δασικής και πέντε στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αποτέφρωσε πριν σβηστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε περιοχή μεταξύ Μυριόφυτου και Ροδώνα, στο Κιλκίς.

Συλλήψεις για εμπρησμό


Εβδομήντα τρεις συλλήψεις για 52 περιπτώσεις εμπρησμών, από τους οποίους 28 προκλήθηκαν από πρόθεση, 41 από αμέλεια και σε τέσσερις διαπιστώθηκε απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση, έγιναν από τις 26 του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως τονίζεται, ειδικά από τις 24 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία εκδηλώθηκαν τα φονικά μέτωπα στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, συνελήφθησαν 22 άτομα για 13 περιπτώσεις εμπρησμών, από τις οποίες οι έξι ήταν από πρόθεση. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η προανακριτική διαδικασία 24 ακόμη περιπτώσεων για τις οποίες γίνεται αξιολόγηση και ανάλυση των ευρημάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: