Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Φωτιές : Εκκένωση χωριών στην Αρκαδία

Φωτιές : Εκκένωση χωριών στην Αρκαδία

Εντολή για εκκένωση 8 χωριών στην Αρκαδία δόθηκε μετά το μεσημέρι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Καρύταινας η οποία, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Πυροσβεστική, βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτείνεται σε μεγάλη έκταση απειλώντας οικισμούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φωτιά κινείται σε δύο μέτωπα νοτιοανατολικά, προς τα χωριά Κωτίλι, Άνω Κωτίλι, Κουρουνιός, Ίσωμα, Άνω Καρυές, Καστανοχώρι, Κυπαρίσσια και Μαυριά, τα οποία εκκενώθηκαν προληπτικά και βόρεια προς τα χωριά Ατσίχωλο, Βλαχοράπτη και Σαρακηνό, τα οποία όμως δεν κινδυνεύουν.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες έχουν ενισχυθεί με οχήματα και υδροφόρες των δήμων και τους 80 δασεργάτες που έφτασαν από την Πάρνηθα, αλλά παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατόν ακόμη να περιορισθεί η εξάπλωσή της.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές, όπως αναφέρθηκε από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, σε εξέλιξη βρίσκονται τα μέτωπα σε Λάλα και Πέρσαινα Ηλείας, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Μεγαλόπολη και στο Μίστρο Ευβοίας, όπου όμως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Επίσης, στον Πάρνωνα, στην περιοχή Αγριάνη, παρατηρείται από το μεσημέρι και μετά εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω των ανέμων και της θερμοκρασίας, η οποία όμως αντιμετωπίζεται κυρίως με εναέρια μέσα λόγω του μεγάλου υψομέτρου και της δύσβατης περιοχής. Συγκεκριμένα, επιχειρούν δύο ελικόπτερα, 4 αεροπλάνα Καναντέρ και το ρωσικό B200.

Στο πλαίσιο της συνδρομής απο τις συνδρομές απο τις αλλες χώρες εφθασε στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί αυριο στις πυρκαγιές ενα ακόμα αεροπλάνο Β200 από τη Ρωσία.

Από τις 10 το πρωί και μετά εκδηλώθηκαν και νέες πυρκαγιές στην περιοχή Ποταμή Ρεθύμνου όπου μέχρι και αυτή την ώρα επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, στη χώρα της Κύθνου, όπου η πυρκαγιά είναι μέσα στη χωματερή, καθώς και στο Ζέφυρο Πρέβεζας και στη Μανωλάδα Ηλείας όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, το πρωί παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου αυθόρμητα, οπότε και συνελήφθη, ο 50χρονος που επιτέθηκε χθες σε δύο δασοπυροσβέστες στα Κάψαλα Ευβοίας και τους χτύπησε, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει ελαφρά. Οπως έχει διευκρινισθεί από την Πυροσβεστική, η επίθεση έγινε όταν ένας από τους δύο δασοπυροσβέστες λιποθύμησε και ο δεύτερος προσπάθησε να τον απομακρύνει για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο αλλά ο 50χρονος προσπάθησε με τη βία να τους γυρίσει πίσω στη φωτιά χτυπώντας τους και απειλώντας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Χαλκίδας ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: