Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη

Επίθεση από άγνωστο άτομο δέχθηκαν δύο συμβασιούχοι πυροσβέστες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος στις 4 το απόγευμα στις ανεμογεννήτριες στα Κάψαλα Ευβοίας την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν πυρκαγιά η οποία μόλις είχε ξεσπάσει, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να την καταστείλουν έγκαιρα και να χρειαστούν μεγαλύτερες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Το συμβάν, όπως δήλωσε ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού σώματος Νίκος Διαμαντής, αναφέρθηκε στην Αστυνομία η οποία διερευνά την υπόθεση και αναζητά το δράστη.

Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική παρουσιάζουν έξαρση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μετά το μεσημέρι γεγονός που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Ειδικότερα η πυρκαγιά στο Μίστρο Ευβοίας που είναι σε εξέλιξη έχει μέτωπο σε δύσβατη περιοχή και με μεγάλο υψόμετρο και καταβάλλεται προσπάθεια να ελεγχθεί από ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και ένδεκα αεροπλάνα μεταξύ των οποίων ένα πορτογαλικό, ένα γαλλικό, ένα ιταλικό και δύο ισπανικά.

Η πυρκαγιά στην Ανδρίτσαινα Ηλείας παρουσιάζει έξαρση σε δύο μέτωπα, ένα στο χωριό Μάτεσι που κατευθύνεται προς το Παλαιόκαστρο και ένα στη Θεισόα, με κατεύθυνση το χωριό Κοτύλι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος έξι αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η εστία στην περιοχή Αγριανοί του Πάρνωνα επίσης από το μεσημέρι έχει ενταθεί και εκεί επιχειρούν τρία αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε ότι προσφέρει 20.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια συμβασιούχου πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές συμπεριλαμβανομένης και αυτής στην Κρήτη.

50.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο έθεσε στη διάθεση της πυροσβεστικής και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: