Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Συγκέντρωση βοήθειας για τους πυροπαθείς από την ελληνική παροικία του Καναδά

Συγκέντρωση βοήθειας για τους πυροπαθείς από την ελληνική παροικία του Καναδά

Η ελληνική παροικία του Καναδά, υπό το συντονισμό του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και των Ελληνικών Κοινοτήτων του Μόντρεαλ και του Λαβάλ, ξεκινά έρανο για τη συγκέντρωση βοήθειας υπέρ των πυροπαθών της Ελλάδας, ανοίγοντας λογαριασμό στη Scotia Bank ("The Greek Fires Relief Fund") με τον αριθμό 630810151610

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ελληνοκαναδικού Κογρέσου Δημήτρης Μανωλάκος δήλωσε: «Η θλίψη της ελληνικής ομογένειας για την πύρινη καταστροφή της πατρίδας μας είναι μεγάλη. Τώρα όμως δεν είναι ώρα περισυλλογής, αλλά δράσης για να δώσουμε δυναμικά το ''παρών'' της συμπαράστασης στα θύματα της εθνικής τραγωδίας».

Ο έρανος θα ξεκινήσει με ραδιομαραθώνιο που θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο από τα τοπικά ομογενειακά ραδιόφωνα και θα συνεχισθεί με απευθείας προσφορές στον ανοιχθέντα τραπεζικό λογαριασμό. Παράλληλα, θα οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις προκειμένου να ενισχύσουν την ερανική προσπάθεια. Το συνολικό ποσόν θα κατατεθεί στον ενιαίο τραπεζικό λογαριασμό της Ελλάδας εκ μέρους της ομογένειας του Καναδά.

Εξάλλου, αποφασίσθηκε να αποσταλεί επιστολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ με αίτημα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας για την ανακούφιση των πυροπαθών στην Ελλάδα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: