Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Νέα κυβέρνηση από τον Ταγίμπ Ερντογάν στην Τουρκία

Νέα κυβέρνηση από τον Ταγίμπ Ερντογάν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος Γκιούλ ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο μετέχει μόνο μια γυναίκα.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίμπ Ερντογάν ανακοίνωσε, σήμερα, πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ενέκρινε ήδη τον κατάλογο με τα μέλη της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν τόνισε ότι η κυβέρνηση του «θα εργαστεί για την προάσπιση των ελευθεριών και την ευμάρεια του τουρκικού λαού».

Οι υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης είναι συνολικώς 25. Μοναδική γυναίκα υπουργός είναι η κυρία Νιμέτ Τσουμπουκτσού.

Κάποιοι υπουργοί παραμένουν στο υπουργείο που είχαν, μερικοί αλλάζουν υπουργείο και τέλος η κυβέρνηση συμπληρώνεται με «νέα» πρόσωπα -είναι όλοι βουλευτές του κόμματος, που αναδείχθηκαν στις τελευταίες εκλογές.

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο κ. Αλί Μπαμπατσάν, 40 ετών, τεχνοκράτης, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών και διαπραγματευτής στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση -θα εξακολουθήσει να κατέχει τη θέση αυτή- και με το ΔΝΤ στην προηγουμένη κυβέρνηση.

Οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία έγιναν την 22α Ιουλίου. Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν αναμένεται να απειληθεί κατά την προσεχή ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς διαθέτει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: