Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων από τις πυρκαγιές μέσω DNA

Συνεχίζεται η ταυτοποίηση των θυμάτων από τις πυρκαγιές μέσω DNA

ΑΠΟ ΤΟ Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών (DNA) της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίστηκαν σήμερα οι εργαστηριακές εξετάσεις και διαδικασίες διακρίβωσης της ταυτότητας - με την μέθοδο ανάλυσης DNA (μη δυνατής της «ταυτοποίησης» με τη δακτυλοσκοπική ή άλλη μέθοδο για ευνόητους λόγους (απανθράκωση) κλπ) - των μη «φυσικά» αναγνωρισθέντων θυμάτων των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Από το σύνολο των σαράντα ένα (41) σορών που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αναγνώριση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:
· έχουν ήδη «ταυτοποιηθεί» (και) τα 5 μη άλλως αναγνωρισθέντα θύματα της περιοχής Αρεόπολη-Λακωνίας.
· έχουν ήδη «ταυτοποιηθεί» (και) τα 5 μη άλλως αναγνωρισθέντα θύματα της περιοχής Μεγαλόπολη-Αρκαδίας.
· έχουν ήδη «ταυτοποιηθεί» οι 27 σοροί μη άλλως αναγνωρισθέντων θυμάτων της περιοχής Ηλείας, από τα (31) προς διακρίβωση ταυτότητας, δεδομένου ότι από τα 42 δείγματα DNA εκ σορών θυμάτων περιοχής Ηλείας που ευρίσκονται στο Τμήμα DNA/ΔΕΕ τα 11 είχαν αναγνωρισθεί «φυσικώς» από συγγενείς τους στο Νεκροτομείο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν μη αναγνωρισθείσες σοροί θυμάτων από περιοχή Ευβοίας. Απομένουν προς διακρίβωση ταυτότητας 4 σοροί θυμάτων περιοχής Ηλείας

Αριθμός, επίσης, θυμάτων περιοχής Πελοποννήσου είχε αναγνωρισθεί «φυσικά» από συγγενείς, προφανώς γιατί δεν είχαν υποστεί εκτεταμένες αλλοιώσεις χαρακτηριστικών.

Συντάχθηκαν οι σχετικές εκθέσεις, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες αρχές προς απόδοση των σορών στους οικείους τους, για τα περαιτέρω.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: