Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

«Αμερικανική βοήθεια» ζητά η κυβέρνηση

«Αμερικανική βοήθεια» ζητά η κυβέρνηση

Δήλωση υποστήριξης από τον Τζ. Μπους ή τουλάχιστον ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, με την οποία θα εκφράζεται υποστήριξη στον Κ. Καραμανλή, επιδιώκει εναγωνίως από την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρέθηκε σε τραγικά δύσκολη θέση μετά την καθολική κατακραυγή για την ανικανότητα των κρατικών υπηρεσιών να βοηθήσουν τα θύματα των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προεδρική δήλωση επρόκειτο να εκδοθεί χθες, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, καθώς έγιναν δεύτερες σκέψεις, χωρίς να αποκλείεται όμως να δημοσιοποιηθεί σήμερα. Η αμερικανική παρέμβαση, θα παρουσιάζεται ως «βοήθεια προς ένα στενό φίλο και σύμμαχο», ο οποίος «έχει ανάγκη υποστήριξης σε μία πολύ δύσκολη στιγμή». Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) προσέφερε ήδη οικονομική βοήθεια ύψους 100 χιλιάδων δολαρίων προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως πρώτη δόση, προς τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.

Επίσκεψη
Παράλληλα, αποφασίστηκε να επισκεφθεί την Ελλάδα η υφυπουργός Εξωτερικών, Ενριέτα Φορ η οποία θα συναντηθεί με Ελληνες αξιωματούχους και να συζητήσει την επιπρόσθετη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει η Ουάσιγκτον.

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα κινητοποιείται για να προσφέρει γενναιόδωρη βοήθεια», είπε ο κ. Κάντριμαν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα και την πίστη ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες θα ανακάμψουν γρήγορα. Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από τον αναπληρωτή υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Νεγκροπόντε, ο οποίος εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον, τη θλίψη και τη συμπαράσταση της κυβέρνησης της χώρας για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας, μετά τις πολλαπλές καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, κτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα του CNN International, με βασικό ερώτημα «εάν οι εμπρηστικές επιθέσεις στα ελληνικά δάση μπορούν να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές ενέργειες». Μέχρι χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τα αποτελέσματα έδειχναν ότι το 57% των ερωτηθέντων πίστευαν πως οι φωτιές προκλήθηκαν από τρομοκράτες.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: