Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Ταξιδιωτικές συστάσεις από πέντε χώρες για όσους επισκέπτονται την πυρόπληκτη Ελλάδα

Ταξιδιωτικές συστάσεις από πέντε χώρες για όσους επισκέπτονται την πυρόπληκτη Ελλάδα

Ορατές αρχίζουν να γίνονται οι πρώτες παρενέργειες στον τουρισμό από τις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα, καθώς πέντε χώρες εξέδωσαν ταξιδιωτικές συστάσεις σε όσους επισκέπτονται τη χώρα.

Όπως σημειώνει Το Βήμα της Τετάρτης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με δημόσια ανακοίνωση (Public announcement) που ανήρτησε στο Δικτυακό του Τόπο στις 27 Αυγούστου και έχει ημερομηνία λήξης την 10η Σεπτεμβρίου, προειδοποιεί τους Αμερικανούς ότι «η Ελλάδα πλήττεται από μια σειρά εκτεταμένων, καταστροφικών και ταχύτατα κινούμενων πυρκαγιών.. οι περισσότερες από τις οποίες εκτείνονται στην περιοχή της Πελοποννήσου.

» Οι Αμερικανοί που προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα παροτρύνονται να παρακολουθούν με προσοχή τις ειδήσεις καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, να αποφέυγουν τις πληγείσες περιοχές και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κλείσιμο δρόμων, αναγκαστικές αλλαγές διαδρομών και δημόσιες υπηρεσίες στα όρια των αντοχών τους.»

Αντίστοιχα, το Φόρεϊν Όφις επικαιροποίησε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα προτάσσοντας μια παράγραφο, στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς στις σοβαρές πυρκαγιές.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι υπάρχει μια «γενική απειλή τρομοκρατίας», η οποία πάντως δεν συνδέεται άμεσα με τις πυρκαγιές.

Σύντομες οδηγίες με τις οποίες ενημερώνουν τους πολίτες τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα εξέδωσαν και τα υπουργεία Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: