Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Επιδημία χολέρας στο Βόρειο Ιράκ.

Επιδημία χολέρας στο Βόρειο Ιράκ.

Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής και δεκάδες άλλα έχουν αρρωστήσει από επιδημία χολέρας που ξέσπασε στο Βόρειο Ιράκ, όπως δήλωσαν οι Υγειονομικές Αρχές του ημιαυτόνομου Κουρδιστάν.

"Υπάρχουν μέχρι στιγμής 47 περιστατικά χολέρας στο Κιρκούκ και 35 στη Σουλεϊμανίγια. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 2250 άτομα που υποφέρουν από διάρροια στην Σουλεϊμανίγια και στα 2000 που έχουν παρόμοια συμπτώματα στο Κιρκούκ," δήλωσε ο Υπουργός Υγείας του Κουρδιστάν Οτμάν Ζερυάν.

"Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σουλεϊμανίγια και ένας στο Κιρκούκ," πρόσθεσε ο Οτμάν. Επεσήμανε ακόμη τον κίνδυνο να εξαπλωθεί η ασθένεια και στη Βαγδάτη, όπου έχουν ήδη εντοπιστεί κάποια μεμονωμένα περιστατικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειας ανακοίνωσε πως από τις 10 Αυγούστου έχουν καταγραφεί στην Σουλεϊμανίγια 5000 περιπτώσεις διάρροιας και 10 θάνατοι από χολέρα και 51 περιπτώσεις στο Κιρκούκ. Σημείωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη θα σχηματίσουν ομάδες για τον συντονισμό της κατάστασης και για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού και των τροφίμων στις εν λόγω περιοχές.

Πηγή: MSNBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: