Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΛΑ.Ο.Σ: Πανηγύρια, μεζέδες, ουίσκι

ΛΑ.Ο.Σ: Πανηγύρια, μεζέδες, ουίσκι

Ετριβαν τα μάτια τους. Πατούσαν συνέχεια την «ανανέωση» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Περίμεναν την είσοδο στη Βουλή, αλλά τα ποσοστά που τους έδιναν τα exit polls ήταν εξωπραγματικά ακόμα και για τα ίδια τα μέλη του κόμματος.

Στα γραφεία του ΛΑΟΣ επικρατούσε από νωρίς το αδιαχώρητο. Ολα τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν στείλει εκπροσώπους. Δεκάδες καλώδια, τρίποδα και εξαρτήματα γέμισαν τα λίγα τετραγωνικά. «Ολοι κερδίζουμε, μόνο το ΠΑΣΟΚ χάνει», η πρώτη κουβέντα των στελεχών του ΛΑΟΣ.

«Στιγμές χαράς, ώρες ευθύνης», ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη. Οι φίλοι του ΛΑΟΣ που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία ήταν λίγοι. Μερικές δεκάδες. Γεγονός που, απ' ό,τι φαίνεται, δείχνει ότι το συγκεκριμένο κόμμα ψηφίστηκε ως επί το πλείστον από «χαλαρούς» ψηφοφόρους και όχι από οπαδούς. Φυσικά, κανείς από τα μέλη του ΛΑΟΣ δεν συμμεριζόταν χθες αυτή την άποψη.

Προς μεγάλη απογοήτευση δε του... λαού που βρέθηκε χθες εκεί έλαμψαν διά της απουσίας τους οι «λαμπεροί» υποψήφιοι, όπως η Εφη Σαρρή. Ενδεχομένως να έλειπε λόγω των -προ διημέρου- εγκαινίων του κέντρου όπου εμφανίζεται... Αντιθέτως, οι απόστρατοι, όπως ο κ. Ναξάκης και ο κ. Θεοδωρακίδης, ήταν από νωρίς στις επάλξεις.

«Εντεκα έδρες; Δεν το πιστεύω!» Οσο προχωρούσε η ώρα και τα τηλεοπτικά δίκτυα άρχισαν να αναλύουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και να διορθώνουν τα exit polls τόσο ανέβαινε ο ενθουσιασμός στο ΛΑΟΣ. «Η καρδιά μου χτυπάει ελληνικά», έγραφαν οι κονκάρδες που δίπλα στο σήμα του κόμματος είχαν σχεδιασμένη μια καρδιά.

Το ουίσκι έρρεε άφθονο, οι μπουφέδες γέμιζαν συνεχώς μεζέδες και γλυκά. «Μήπως θέλετε να σας φέρουμε κάτι;», έλεγαν καλλίγραμμες και ομολογουμένως ωραιότατες κοπελιές στους παρευρισκόμενους. Δεν είχαν ξαναδεί οι άνθρωποι τόσο κόσμο στα γραφεία τους...

Ο Καρατζαφέρης

Μετά τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Η κάλπη υπαγόρευσε περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη αλαζονεία. Σε ό,τι θετικό κάνει ο κ. Καραμανλής για τον πολίτη και την Ελλάδα θα είμαστε δίπλα του για τους πολίτες. Σε κάθε τι γκρίζο, θα είμαστε απέναντι. Ο κύριος ρόλος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην επόμενη Βουλή είναι να παραμείνει η Ελλάδα στους Ελληνες».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: