Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Συνάντηση μισής ώρας με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, είχε το μεσημέρι της Δευτάρας ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, δήλωσε ότι "ο κ.Σημίτης εχει δηλώσει κατ' επαναληψη, ως πρωθυπουργός για 8 κρίσιμα και δημιουργικά χρόνια και ως προεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι έχει μεγάλη ευθύνη ως εγγυητής της ενότητας και των δημοκρατικών διαδικασιών, ώστε να λυθεί το ζήτημα (της ηγεσίας) με τον καλύτερο τρόπο και δημοκρατικά άψογο τρόπο".

Ερωτηθείς για το θέμα ηγεσίας που προέκυψε μετά την ήττα-σοκ, τόνισε ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί γρήγορα και σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών καθώς πρέπει να εξετάσουμε όλες τις δυνατές λύσεις.

Ακόμη σημείωσε ότι "ομιλεί στο όνομα όλης της παράταξης" και σημείωσε ότι "οι πρωτοβουλίες του δεν είναι ατομικές", διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι στο ΠΑΣΟΚ που εναρμονίζονται και συζητούν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη συνέχεια της παράταξης. "Πρέπει η εκκρεμότητα αυτή να επιλυθεί ώστε να αντιμετωπίσουμε τον κ.Καραμανλή και την κυβέρνησή του με τους καλύτερους όρους" είπε και σημείωσε ότι ο "ο κ.Καραμανλής γνωρίζει ότι έχει υποκλέψει μια θνησιγενή νομιμοποίηση".

Νωρίτερα από το γραφείο του κ. Βενιζέλου πέρασαν ο κ.Νεονάκης -που είχε κοπεί από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- και ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης.

Προσερχόμενος στο γραφείο του, ο κ.Βενιζέλιος δήλωσε ότι «η επόμενη μέρα βρίσκει το ΠΑΣΟΚ ηττημένο αλλά όχι ταπεινωμένο» και πρόσθεσε ότι «το κόμμα είναι λυτρωμένο, ενωμένο και με προοπτική».

Κ. Σημίτης: Oδυνηρή η ήττα για το ΠΑΣΟΚ

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κώστας Σημίτης χαρακτηρίζει οδυνηρή την ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνει, το κόμμα και ο κόσμος πρέπει να δουν προσεκτικά τα αίτια της ήττας.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωσή του θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και την γρήγορη ανασυγκρότησή του «για να εξασφαλίσει την επιτυχία στην επόμενη αναμέτρηση», η οποία, όπως εκτιμά, «είναι πιθανό να έρθει πολύ γρήγορα».

Παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης τάσσεται υπέρ της άμεσης κίνησης των δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα ως το μόνο μέσο «για να αποφευχθεί μια μακροχρόνια κρίση».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: