Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Συνάντηση του Ποντίφικα με τον Σίμον Πέρες

Συνάντηση του Ποντίφικα με τον Σίμον Πέρες

Ο ΠAΠΑΣ Βενέδικτος ενδέχεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις αρχές του 2008, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον ισραηλινό πρόεδρο, Σίμον Πέρες μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ο Άγιος Πατέρας πιστεύει ότι θα μπορέσει να έρθει το προσεχές έτος και εμείς θα κάνουμε παν το δυνατόν ώστε να μην αναβληθεί αυτή η επίσκεψή του», τόνισε ο κ. Πέρες μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η συνάντηση στην θερινή κατοικία του Ποντίφικα διήρκεσε 35 λεπτά και ο κ. Πέρες προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί ξανά τους Άγιους Τόπους, επιβεβαίωσε το Βατικανό.

«Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Πάπας είναι ανοικτός στην επίσκεψη αυτή, αλλά πρέπει να υπάρξει συντονισμός του χρονοδιαγράμματος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Φρεντερίκο Λομπάρντι.

Επίκεντρο των συνομιλιών ήταν τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή και στην ειρηνευτική διαδικασία καθώς και στην σχεδιαζόμενη διεθνή διάσκεψη για το μεσανατολικό που πρόκειται να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης και τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Βατικανού.

Η συνάντηση διεξήχθη σε «πολύ φιλική ατμόσφαιρα» πρόσθεσε ο κ. Λομπάρντι.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: