Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Κανένα ίχνος από τον Αμερικανό επιχειρηματία Στιβ Φόσετ

Κανένα ίχνος από τον Αμερικανό επιχειρηματία Στιβ Φόσετ


Στις ικανότητες επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες και στα «ατσάλινα νεύρα» του Στιβ Φόσετ προσβλέπουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης αλλά και οι κοντινοί του άνθρωποι.

Η τύχη του Αμερικανού εκκεντρικού επιχειρηματία αγνοείται από τη Δευτέρα όταν πέταξε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος τους προς άγνωστη ουσιαστικά κατεύθυνση αφού δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης στις αρμόδιες Αρχές.

Ο Φόσετ έψαχνε αποξηραμένες εκτάσεις όπου σχεδίαζε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στη ξηρά.

Η περιοχή των ερευνών εκτείνεται σε μία δύσβατη έκταση 20.000 τ.χμ. μεταξύ της Νεβάδας και της Καλιφόρνιας. Οι ομάδες επισημαίνουν ότι ο καλός καιρός ευνοεί τις έρευνές τους.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρατηρηθεί ισχυρότατα καθοδικά ρεύματα αέρα που θα μπορούσαν να αποδειχτούν επικίνδυνα για κάθε πιλότο.

Ο στενός του φίλος, Βρετανός επιχειρηματίας Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον αφού εκθείασε τις ικανότητες του Φόσετ δήλωσε στον Τύπο ότι η απουσία του είναι ανησυχητική.

Πρότεινε ακόμα την χρήση των δορυφορικών εικόνων από το Google για τον εντοπισμό της πιθανής πορείας του Φόσετ.

Το αεροσκάφος του δεν έχει εκπέμψει κανένα σήμα κινδύνου αλλά δεν είναι γνωστό και τί μέσα επιβίωσης έφερε στο αεροσκάφος του

Ρέκορντμαν της περιπέτειας

Ο Στ.Φόσετ κατέχει εκατοντάδες παγκόσμια ρεκόρ που σχετίζονται με πτήσεις και ιστιοπλοϊκά ταξίδια.

Έχει πραγματοποιήσει μόνος του τον γύρο του κόσμου με αερόστατο ενώ έχει και ρεκόρ της ταχύτερης διάσχισης του Ατλαντικού Ωκεανού. Το 2005 ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο χωρίς ανεφοδιασμό.

Είχε επίσης κολυμπήσει στα Στενά της Μάγχης και το 1996 είχε λάβει μέρος στον αυτοκινητιστικό Αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: