Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Τρόμος Καραμανλή για την «αρνητική ψήφο»

Τρόμος Καραμανλή για την «αρνητική ψήφο»

Σε ταύτιση της στήριξης των μικρών κομμάτων με τη λογική της «χαμένης ψήφου» προχωρεί πλέον ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος γνωρίζει ότι ο δρόμος για τη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι, πλέον, ιδιαίτερα δύσκολος.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο Κερατσίνι, ζήτησε από το εκλογικό σώμα μια δεύτερη ευκαιρία και επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας ισχυρής κυβέρνησης μετά τις εκλογές. «Οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, «έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από μας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πικρίες. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο.

Η άρνηση δεν οδηγεί παρά σε αδιέξοδα. Το ζητούμενο τώρα είναι τα θετικά βήματα που χρειάζεται η χώρα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να υλοποιεί γρήγορα και με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ακόμη, ο κ. Καραμανλής απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Γ. Παπανδρέου και στον χαρακτηρισμό «λίγο» που του απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.

«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε, όσες ύβρεις κι αν εκτοξευθούν εναντίον μας, όσες κραυγές λαϊκισμού και δημαγωγίας κι αν ακουστούν, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Την πόλωση και την οξύτητα την επιδιώκουν όσοι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι αποδείξεις αδυναμίας. Οι κραυγές και οι ύβρεις δεν μας αποπροσανατολίζουν», σημείωσε.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Υπό την πίεση των στοιχείων που εμφανίζουν την κομματική βάση της ΝΔ να μην έχει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης, παρά το ότι βρισκόμαστε ελάχιστες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο κ. Κ. Καραμανλής ξεκινά εξόρμηση στην περιφέρεια, εντάσσοντας στον σχεδιασμό του και ομιλίες σε κομματικές συγκεντρώσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει σχεδόν μία περιοδεία την ημέρα, μέχρι τη 16η Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί θα περιοδεύσει στα Γρεβενά και στην Κοζάνη.

Το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις Σέρρες, νομός ιδιαίτερα κρίσιμος για τη ΝΔ. Το Σάββατο θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ, το βράδυ θα μιλήσει στις παραγωγικές τάξεις και την Κυριακή θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Το απόγευμα της Κυριακής θα επισκεφθεί τη Λάρισα (επίσης ιδιαίτερα κρίσιμη περιφέρεια για τη ΝΔ) και θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του. Τη Δευτέρα ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στο Ηράκλειο και την Τρίτη στο Αγρίνιο.

Την προσεχή Πέμπτη θα μεταβεί και πάλι στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει στην πλατεία Αριστοτέλους. Τέλος, η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα «κλείσει» με την κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: