Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Σε παρερμηνεία αποδίδουν συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου την άποψή του για τις πυρκαγιές

Σε παρερμηνεία αποδίδουν συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου την άποψή του για τις πυρκαγιές

Στροφή 180 μοιρών έκαναν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου περί οργανωμένου σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας όσον αφορά τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια.

«Πρόκειται για παρερμηνεία των απόψεων του Αρχιεπισκόπου» δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna ο στενός συνεργάτης του, Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον κ. Χριστόδουλο στο Μαϊάμι. Όπως είπε ο κ. Θεόκλητος, οι απόψεις του Αρχιεπισκόπου δεν είχαν πολιτική διάσταση.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου, επέμεινε στις θέσεις του. «Δεν ασκώ κριτική στον Αρχιεπίσκοπο αλλά δεν αλλάζω και την άποψή μου» τόνισε.

Όπως σημειώνει Το Βήμα, την περασμένη Τρίτη, ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου περί πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας, ο κ. Ανθιμος είχε πει: «Οχι. Εγώ κατά τη διάρκεια κηρύγματός μου είπα ότι δεν γνωρίζω ποιοι είναι. Οπως είπα τότε, αν μπορούν ας τους βρουν οι αρμόδιοι».

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι η Εκκλησία και η Ιεραρχία δεν συμμετέχουν και δεν αναμειγνύονται σε κομματικές υποθέσεις. «Τρέφουμε» πρόσθεσε «εκτίμηση σε όλον τον πολιτικό κόσμο αδιακρίτως, διότι είμαστε υπεράνω κομμάτων».

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: