Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Η Συρία ισχυρίζεται πως άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών αεροσκαφών

Η Συρία ισχυρίζεται πως άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών αεροσκαφών

Η ένταση ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ παίρνει μια άλλη πιο επικίνδυνη τροπή μετά το χθεσινό περιστατικό όπου τα αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών που παραβίασαν το εθνικό εναέριο της χώρο.

Όπως ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος της Συρίας, τα ισραηλινά μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου και άνοιξαν πυρ σε ερημικές περιοχές στα βόρεια της χώρας.

"Προειδοποιούμε τον εχθρό για αυτή την απροκάλυπτη επιθετική ενέργεια πως διατηρούμε το δικαίωμα τα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο," δήλωσε ο Σύρος εκπρόσωπος.

Δεν έγινε ακόμη ξεκάθαρο αν οι κατηγορίες της Συρίας αφορούν τη χρήση μαχητικών ή άλλου τύπου αεροσκαφών, όπως τηλεκατευθυνόμενα.

"Ο Ισραηλινός εχθρός εισήλθε στην επικράτεια της Συρίας από τα βόρεια σύνορα, ερχόμενος από τη Μεσόγειο και κατευθυνόμενος προς τα Ανατολικά, σπάζοντας το φράγμα του ήχου. Οι αντιαεροπορικά μας συστήματα τους εντόπισαν αμέσως και άνοιξαν πυρ, αναγκάζοντάς τους να ρίξουν τις βόμβες τους σε ερημική τοποθεσία, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές," πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε πως διερευνά το περιστατικό.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί πολύ συχνά αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το Λίβανο, δεν είναι όμως ξεκάθαρο το πόσο συχνά εισέρχεται στον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας.

Πηγή: The Atlanta Journal Constitution

Δεν υπάρχουν σχόλια: