Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Προβάδισμα Γ. Παπανδρέου δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα Γ. Παπανδρέου δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Σημαντικό προβάδισμα στον Γιώργο Παπανδρέου, έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου, δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο σημερινό τύπο.

Δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για την εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" δίνει προβάδισμα 34 μονάδων στον κ. Παπανδρέου, στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν για την ανάδειξη Προέδρου, διαφορά που μειώνεται στις 12 μονάδες στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου προηγείται με μεγάλη διαφορά και σε ερωτήσεις όπως "ποιόν εμπιστέυεστε περισσότερο για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ", ή "ποιός μπορεί να βάλει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας", για την αυτονιμία απέναντι σε οικονομικά συμφέροντα, για το ποιός μπορεί να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην παράσταση νίκης.

Σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί Πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, οι ερωτώμενοι απαντούν ότι στο δεύτερο θα ψηφίσουν τον Γ. Παπανδρέου κατά 65,6%, με αντίπαλο τον Ε.Βενιζέλο τον οποίο θα ψηφίσει το 30,4%. Με αντίπαλο, στο β΄γύρο, τον Κ.

Σκανδαλίδη, τον Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 80,5% και τον αντίπαλό του το 17,6%.

Οι ψηφιοφόροι, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο σύνολο του εκλογικού σώματος πιστεύουν ότι το Κίνημα θα παραμείνει ενωμένο, ενώ η πρώτη κατηγορία, σε ποσοστό 63%, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται "αριστερή στροφή", κάτι που πιστεύει και το 46,4%.

Προβάδισμα στον κ. Παπανδρέου, το οποίο φθάνει τις 18 μονάδες μεταξύ των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, δίνει δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue η οποία δημοσιεύεται στην "Καθημερινή". Ο κ. Παπανδρέου παίρνει το 50% των θετικών απαντήσεων, έναντι του 32% που παίρνει ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρείται καταλληλότερος του κ. Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει τον κ. Καραμανλή, στις απαντήσεις είτε των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είτε σε εκείνες του συνόλου των εκλογέων. Ωστόσο και στα δύο σώματα, ο κ. Παπανδρέου θεωρείται ότι θα είναι ο νικητής και θα επανεκλεγεί στη θέση του Προέδρου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: