Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Το ΠΚΚ προειδοποιεί την Τουρκία πως θα βιώσει μια εμπειρία τύπου Βιετνάμ σε περίπτωση που εισβάλει στο Βόρειο Ιράκ

Το ΠΚΚ προειδοποιεί την Τουρκία πως θα βιώσει μια εμπειρία τύπου Βιετνάμ σε περίπτωση που εισβάλει στο Βόρειο Ιράκ

Ο Murat Karayilan, ένας εκ των διοικητών του ΠΚΚ, προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία πως σε περίπτωση που εισβάλει στο Βόρειο Ιράκ θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση και βρεθεί αντιμέτωπη με μια σύγκρουση όμοια με τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Όπως επεσήμανε ο Karayilan, οι αντάρτες του ΠΚΚ θα ανταποδώσουν με αιματηρές επιθέσεις. Στην προσπάθεια του ΠΚΚ θα συμπαραταχθούν και οι Ιρακινοί Κούρδοι, οι οποίοι τάσσονται ενάντια σε μια τουρκική επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ.

Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον δυνάμεων του τουρκικού στρατού που κόστισε τη ζωή σε 15 στρατιώτες, ο Κarayilan σημείωσε πως το ΠΚΚ απλώς αμύνεται και τα μέλη του υπερασπίζονται τη ζωή τους από τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού.

"Δεν ήταν η πρώτη φορά. Έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν και κανένας δεν μίλησε γι' αυτό. Επομένως, γιατί τώρα γίνεται τόσο μεγάλος θόρυβος;" είπε ο Karayilan, προσθέτοντας πως οι το περιστατικό σημειώθηκε τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα εντός της Τουρκίας και όχι στο Ιράκ.

Ανέφερε τέλος πως οι τουρκικές επιθέσεις έχουν ως απώτερο στόχο την αποσταθεροποίηση του Ιράκ και όχι την εκδίωξη των ανταρτών.

"Η Τουρκία απλά αναζητεί δικαιολογία για να εισβάλει στο Ιρακινό Κουρδιστάν," πρόσθεσε.

Πηγή: International Herald Tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια: