Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Για σχέδιο δολοφονίας ή απαγωγής του Πούτιν στο Ιράν κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Για σχέδιο δολοφονίας ή απαγωγής του Πούτιν στο Ιράν κάνει λόγο το Κρεμλίνο


Με μία δίωρη καθυστέρηση ως προς το επίσημο πρόγραμμα, λόγω της κακοκαιρίας (στην περιοχή της Μόσχας), ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα φθάσει στην Φρανκφούρτη--σε μιάμιση ώρα από τώρα--.

Στο επίκεντρο της επίσημης αυτής επίσκεψης του ρώσου προέδρου, είναι οι συνομιλίες του με την καγκελάριο της Γερμανίας, κ. Ανγκελα Μέρκελ. Ο ένατος "γύρος" των γερμανορωσικών διαβουλεύσεων θα φιλοξενηθεί στο Βιζμπάντεν δυτικά της Φρανκφούρτης.

Το Ιράν, το Κόσοβο και θέματα γεωπολιτικών "ισορροπιών" αναμένεται να δεσπόσουν στο πλαίσιο των συνομιλιών αυτών.

--Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανέφερε πως "ενημερώθηκε ο πρόεδρος" για όλα τα σχετικά με εναντίον του "πιθανή δολοφονική απόπειρα στην Τεχεράνη", όπου ο κ. Πούτιν είναι προγραμματισμένο να μεταβεί την Τρίτη. Εφόσον τελικά γίνει αυτή η επίσκεψη, θα είναι η πρώτη ενός ηγέτη της Ρωσίας, μετά από εκείνην του Ιωσήφ Στάλιν που έγινε το 1943, την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης. "Χωρίς σχόλια" και χωρίς επίκληση συγκεκριμένης πηγής, το ρωσικό πρακτορείο "Ιντερφαξ"--ελέγχεται από το Κρεμλίνο-- μετέδωσε (νωρίτερα σήμερα), ότι "βομβιστές αυτοκτονίας και απαγωγείς" ετοιμάζονται να "σκοτώσουν ή να αιχμαλωτίσουν" στην Τεχεράνη τον ρώσο πρόεδρο.

"Εντελώς αβάσιμες" χαρακτηρίστηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν --με ανακοίνωσή του, που διανεμήθηκε πριν από λίγη ώρα-- οι πληροφορίες περί απόπειρας δολοφονίας, ή απαγωγής, του ρώσου προέδρου, ενώ αυτός θα βρίσκεται στο Ιράν (από την Τρίτη).

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

κίτρινος είπε...

Κάποιοι φοβούνται τον Πούτιν και αυτοί είναι μόνο οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι μεγιστάνες!Και είπαν με ένα σμπάρο δυό τρυγώνια!Και θα τον ξεκάνουμε και θα βάλουμε και το Ιράν στο στόχαστρο!Διαβάστε και το άρθρο μου ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ?
http://grigorisnet.blogspot.com/2007/10/blog-post_13.html