Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Κοστούνιτσα: Ποτέ δεν θα γίνει ανεξάρτητο το Κόσοβο

Κοστούνιτσα: Ποτέ δεν θα γίνει ανεξάρτητο το Κόσοβο

ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ δεν θα γίνει ποτέ ανεξάρτητο, ανεξάρτητα από τις πιέσεις και τις απειλές στις οποίες είναι εκτεθειμένη η Σερβία, τόνισε ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα στο συνέδριο του κόμματός του, του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας στο Βελιγράδι.

«Το Κόσοβο θα γίνει ανεξάρτητο, μόνον αν η Σερβία το αναγνωρίσει ή αν το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ παραβιάσει το Χάρτη του ΟΗΕ», τόνισε στην ομιλία του στο 9o συνέδριο του κόμματος, στη διάρκεια του οποίου υιοθετήθηκε το νέο πρόγραμμα και το καταστατικό.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει καλά ότι ούτε η Σερβία θα αναγνωρίσει το Κόσοβο, ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας θα παραβιάσει το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο κ. Κοστούνιτσα και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι το Κόσοβο ποτέ δεν θα γίνει μέλος του ΟΗΕ» . Απορρίπτοντας τις υποθέσεις ότι η Σερβία μπορεί να προσπαθήσει να ανταλλάξει το Κόσοβο με ταχεία ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός της χώρας τόνισε ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο ανεξάρτητα από πιέσεις, απειλές και προϋποθέσεις.

Η Συνέλευση του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας υιοθέτησε το πρόγραμμα του κόμματος που χαρακτηρίζεται από σαφή απομάκρυνση από τη Δύση και στροφή προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης και διακήρυξης υπέρ της στρατιωτικής ουδετερότητας της χώρας και κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αναμένεται επίσης να εκλέξει την ηγεσία του κόμματος, να επανεκλέξει τον Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία και επτά αντιπροέδρους.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: