Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Υποψήφιος για το Νόμπελ Οικονομίας ο Κύπριος καθηγητής Πισσαρίδης

Υποψήφιος για το Νόμπελ Οικονομίας ο Κύπριος καθηγητής Πισσαρίδης

«ΕΙΝΑΙ ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπεις, τόσο ακαδημαϊκούς, όσο και κυβερνητικούς να συζητούν τις ιδέες σου ως πιθανές οδούς μείωσης της φτώχειας και βελτίωσης των συνθηκών ευημερίας παγκοσμίως»,δηλώνει ο Κύπριος καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Οικονομίας 2007.

Δύο κυπριακές εφημερίδες, «Ο Φιλελεύθερος» και η «Σημερινή», δημοσιεύουν σήμερα συνεντεύξεις του Κύπριου καθηγητή, ο οποίος τονίζει επίσης ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσω της καταγωγής του προβάλλεται η Κύπρος διεθνώς.

Ο καθηγητής Οικονομικών Χριστόφορος Πισσαρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι 59 χρονών, και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες σε παγκόσμια κλίμακα στον τομέα της Αγοράς Εργασίας.

Με μόνιμη έδρα τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Λονδίνου γνωστή σαν LSE, όπου φοίτησε και όπου διδάσκει και συνεχίζει το ερευνητικό έργο στον τομέα του, ο κ. Πισσαρίδης έχει διασυνδέσεις και δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας, με διαλέξεις και συγγράμματα με μεγαλύτερη και συχνότερη επαφή με τα κυριότερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: