Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Το Κογκρέσο θα πρέπει να αποφασίσει για την αποχώρηση από το Ιράκ, δηλώνουν Αμερικανοί πολίτες

Το Κογκρέσο θα πρέπει να αποφασίσει για την αποχώρηση από το Ιράκ, δηλώνουν Αμερικανοί πολίτες

Οι Αμερικανοί θεωρούν, στη μεγάλη του πλειοψηφία, ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είναι υπερβολικά άκαμπτος όσον αφορά τον πόλεμο στο Ιράκ και προτιμούν να έχει το Κογκρέσο τον τελευταίο λόγο για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

Σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων είπαν ότι ο Μπους δεν φαίνεται πρόθυμος να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί στον πόλεμο και η οποία ευθύνεται για τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του. Περισσότεροι από έξι στους δέκα (62%) πιστεύουν ότι για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών θα πρέπει να αποφασίσει το Κογκρέσο ενώ το 31% θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να ρυθμιστεί από τον πρόεδρο της χώρας.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς (55%) τάσσονται υπέρ του προτεινόμενου σχεδίου αποχώρησης που προωθούν οι Δημοκρατικοί και το οποίο προβλέπει την απόσυρση των μάχιμων μονάδων μέχρι τον Απρίλιο του 2008.

Η δημοτικότητα του Μπους, στην ίδια δημοσκόπηση, έχει πέσει στο 33%, όσο ήταν και τον περασμένο Ιανουάριο. Ούτε το Κογκρέσο όμως φαίνεται να ικανοποιεί τους ψηφοφόρους αφού η δημοτικότητα του Σώματος βρίσκεται μόλις στο 37%.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: