Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Ελληνική βοήθεια ζητούν τα Σκόπια για τις φωτιές

Ελληνική βοήθεια ζητούν τα Σκόπια για τις φωτιές

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι) από τη μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, που μαίνεται σε δασική έκταση από το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές υπηρεσίες, τα αίτια θανάτου του θύματος, οφείλονται σε αναθυμιάσεις από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πευκόφυτο δάσος έξω από την πόλη Μπίτολα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα, φτάνοντας μέχρι τα προάστια της πόλης.

Δεκάδες κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Μπίτολα κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε τους πολίτες να συνεισφέρουν με κάθε μέσο στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, αποχώρησε εκτάκτως από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και μετέβη στην πόλη Μπίτολα, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι ζήτησε την συνδρομή των ελληνικών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και πρόσθεσε ότι το πρωί αναμένονται πυροσβεστικά οχήματα από την Φλώρινα να καταφθάσουν στον τόπο της πυρκαγιάς.

Ο κ. Γκρούεφσκι συμπλήρωσε ότι ζήτησε βοήθεια και από άλλες γειτονικές χώρες.

Το πρωί αναμένεται να φτάσει στην πόλη Μπίτολα και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: