Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Nasrallah: Η Συρία απείλησε πως θα εμπλεκόταν στον πόλεμο του Λιβάνου

Nasrallah: Η Συρία απείλησε πως θα εμπλεκόταν στον πόλεμο του Λιβάνου

Ο ηγέτης της Χεσπολλάχ Hassan Nasrallah είπε πως η Συρία θα έστελνε στρατεύματα στο Λίβανο κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν οι ισραηλινές δυνάμεις προωθούνταν σε εδάφη του Λιβάνου που γειτνίαζαν με τη Δαμασκό.

Ο Nasrallah δήλωσε στο Al Jazeera (σε συνέντευξή του που ματαδώθηκε χθες) πως ο Συρία απείλησε να στείλει στρατό στο Λίβανο για να ανακόψει τις ισραηλινές δυνάμεις.

"Η Συρία προειδοποίησε την κυβέρνηση του εχθρού πως αν οι δυνάμεις του προέλαυναν μέχρι την περιοχή Arqoub, δεν θα παρέμενε απαθής αλλά θα αντιδρούσε για να τις ανακόψει."

Ο Nasrallah δεν απεκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του. Είπε όμως πως η Συρία δεν συζήτησε τα σχέδιά της με την οργάνωσή του και πως το Ισραήλ φάνηκε πως πήρε πολύ σοβαρά αυτές τις απειλές.

"Οι Ισραηλινοί πήραν το μήνυμα της Συρίας πολύ σοβαρά...καμιά προέλαση του ισραηλινού πεζικού δεν παρατηρήθηκε στη συγκεκριμένη την περιοχή." Και συμπλήρωσε πως "η Χεσπολλάχ δεν ζήτησε από τη Συρία να εισέλθει στον πόλεμο εκ μέρους της "δεν ήταν αυτός ο σκοπός ούτε η επιθυμία μας και δεν θα είχαμε κανένα όφελος από κάτι τέτοιο."

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Συρία ότι εξοπλίζει, εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί τη Χεσπολλάχ. Οι λιβανικές αρχές κατήγγειλαν τον Μάιο πως η Χεσπολλάχ έχει ήδη ανανεώσει το οπλοστάσιο της σε πυραύλους και προμηθεύτηκε αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους από τη Συρία και το Ιράν.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: