Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Ο Μπους συγχαίρει τον Ερτογάν για τη νίκη του

Ο Μπους συγχαίρει τον Ερτογάν για τη νίκη του

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Gordon Johndroe, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπούς συνεχάρη σήμερα τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερτογάν για τη νίκη του κόμματός του στις προχθεσινές εκλογές.

"Ο πρόεδρος Μπους τηλεφώνησε σήμερα στον Τούρκο πρωθυπουργό Ερτογάν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές και να επαναδιαβεβαιώσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για μια δυνατή σχέση με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία," είπε στους δημοσιογράφους ο Johndroe.

Ο Μπους έκανε το τηλεφώνημα στον Ερτογάν από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, καθ οδόν προς το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, όπου θα έκανε ομιλία για να υπερασπιστεί τη μη δημοφιλή στρατηγική του στο Ιράκ.

Το τουρκικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εξασφάλισε με τη νίκη του στις εκλογές της Κυριακής τη δεύτερη πενταετία διακυβέρνησης. οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μετά την πολιτική κρίση που προέκυψε όταν ο στρατός διατύπωσε απειλές εναντίον της κυβέρνησης εξαιτίας της υποψηφιότητας της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: