Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη σχεδίαζε δίκτυο απόστρατων αξιωματικών σύμφωνα με δημοσίευμα

Τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη σχεδίαζε δίκτυο απόστρατων αξιωματικών σύμφωνα με δημοσίευμα

Τη δολοφονία ακόμα και του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σχεδίαζε δίκτυο απόστρατων αξιωματικών όπως αποκαλύπτεται από την έρευνα των τουρκικών δικαστικών αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ακσάμ, στο δίκτυο που εξαρθρώθηκε τον περασμένο μήνα.

Πληροφορίες από την ανάκριση που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα αναφέρουν ότι στον υπολογιστή του Προέδρου του «Συλλόγου των Εθνικών Δυνάμεων» Μπεκίρ Οζτούρκ βρέθηκαν στοιχεία από την προετοιμασία δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Δολοφονικές επιθέσεις από την ίδια οργάνωση φέρεται να προετοιμάζονταν ακόμη εναντίον του Πατριάρχη των Αρμενίων Μεσρόπ Μουταφιάν και του επιχειρηματία Ισαάκ Αλατόν. Ο συνεταίρος του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία, Γκάρι δολοφονήθηκε, κάτω από ανεξιχνίαστες ακόμα συνθήκες, στην περιοχή Εγιούπ, στον Κεράτιο Κόλπο.

Ο Μπεκίρ Οζτούρκ συνελήφθη στα πλαίσια ανάκρισης για την οργάνωση των απόστρατων αξιωματικών που είχε στην κατοχή της οπλοστάσιο από χειροβομβίδες, βόμβες και άλλα όπλα που προέρχονται από τις αποθήκες του στρατού.

Οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν από τις αρχές ασφάλειας και τις υπηρεσίες πληροφοριών, της χωροφυλακής, της ΜΙΤ και την Διεύθυνση Ασφαλείας της αστυνομίας να αυξήσουν την ασφάλεια τόσο του Οικουμενικού Πατριάρχη όσο και του Πατριάρχη των Αρμενίων και του Ισαάκ Αλατόν, αναφέρει η εφημερίδα Ακσάμ.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: