Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Η Χαμάς προειδοποιεί το Ισραήλ επειδή στοχοποιεί τους ηγέτες της

Η Χαμάς προειδοποιεί το Ισραήλ επειδή στοχοποιεί τους ηγέτες της

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί το Ισραήλ επειδή στοχοποιεί τους ηγέτες της στη Λωρίδα της Γάζας.

"Εάν οι ηγέτες της Χαμάς πάθουν οτιδήποτε, οι Ταξιαρχίες του al-Qassam θα αναγκάσουν τους Σιωνιστές να πληρώσουν βαρύ τίμημα σε αίμα και δεν θα αισθάνονται καθόλου ασφαλείς," δήλωσε η πολιτοφυλακή της οργάνωσης σε ανακοίνωση που απέστειλε στον τύπο.

Η απειλή έγινε μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως το Ισραήλ επρόκειτο να εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας για να σκοτώσει τέσσερα υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου και και του πρώην πρωθυπουργού, Ismail Haneya.

"Οι Ταξιαρχίες λαμβάνουν πολύ σοβαρά τους εκφοβισμούς του Ισραήλ και ετοιμάζονται να απαντήσουν με την ανάλογη βία," πρόσθεσε η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

Το Ισραήλ, που έχει ήδη κλείσει τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε σήμερα το πρωϊ στρατεύματα για να εισβάλουν στο ανατολικό μέρος της Γάζας, στην τρίτη του επιχείρηση εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού al-Burij από τότε που η Χαμάς πήρε στα χέρια της τον έλεγχο της περιοχής.

Εν συγκρίσει με τις προηγούμενες δύο εισβολές, η σημερινή επιχείρηση τπυ ισραηλινού στρατού ήταν περιορισμένης έκτασης. Παλαιστίνιοι που οπλοφορούσαν ήρθαν αντιμέτωποι με τις ισραηλινές δυνάμεις και εκτόξευσαν εναντίον τους αυτοσχέδιες χειροβομβίδες, καθώς και πυραύλους εναντίων των αρμάτων μάχης και των μπουλντόζων.

Οι Ταξιαρχίες του Al-Qassam ισχυρίστηκαν επίσης πως βομβάρδισαν μια στρατιωτική βάση έξω από τη Λωρίδα της Γάζας με δώδεκα βλήματα όλμου.

Παραπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: