Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Απαγωγή Γερμανού δημοσιογράφου στο Αφγανιστάν

Απαγωγή Γερμανού δημοσιογράφου στο Αφγανιστάν

Γερμανός δημοσιογράφος και οι δύο αφγανοί οδηγοί του ενδέχεται να έχουν απαχθεί στο ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες "αναφορές", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Κουνάρ.

Οι τρεις άνδρες φέρονται να εξαφανίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη συνοικία Ουαταπούρ της επαρχίας Κουνάρ, δήλωσε ο Σαχ Χουσέιν διευκρινίζοντας ότι ο δημοσιογράφος μετέβη στην περιοχή αυτή για να ερευνήσει το θέμα με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά τις οποίες 23 άμαχοι σκοτώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες. Αντιπροσωπεία εστάλη στην περιοχή για να διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σαχλιζάι Ντιντάρ. Ο Ζεμαράι Μπασαρί, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών υπογράμμισε ότι επί του παρόντος πρόκειται για "φήμες". "Προσπαθούμε να μάθουμε αν οι αναφορές αυτές είναι αληθείς. Επί του παρόντος πρόκειται για φήμες. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να εξακριβώσουμε αν ένας γερμανός πολίτης μετέβη στην επαρχία Κουνάρ", πρόσθεσε. Οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις είναι συχνές σε αυτήν την περιοχή στη μεθόριο με το Πακιστάν.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στην περιοχή είπε ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για το θέμα αυτό. Αν η απαγωγή αυτή επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον τρίτο Γερμανό που έχει απαχθεί στο Αφγανιστάν σε μια εβδομάδα.

Δύο γερμανοί μηχανικοί απήχθησαν στις 18 Ιουλίου μαζί με πέντε αφγανούς συναδέλφους τους στην επαρχία Ουαρντάκ, σχεδόν 100 χλμ. νοτίως της Καμπούλ. Ο ένας εκ των Γερμανών βρέθηκε νεκρός την Κυριακή αλλά η αιτία του θανάτου του δεν έγινε γνωστή. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή αυτή.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: