Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Ο Sener και ο Coskun στη Δυτική Θράκη

Ο Sener και ο Coskun στη Δυτική Θράκη

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Abdullatif Sener εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του πως η νέα κυβέρνηση θα βοηθήσει στην εκλογή προέδρου, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Ο Sener μιλούσε σε διάσκεψη τύπου στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρέστη μαζί με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας
Ali Coskun, με την ευκαιρία της δωδέκατης επετείου του θανάτου του Sadik Ahmet στην Κομοτηνή.

"Αν δεν καταφέρουμε να εκλέξουμε νέο πρόεδρο στις επόμενες 40 μέρες, τότε θα πρέπει να επαναπροκηρύξουμε εκλογές. Σίγουρα η Αντιπολίτευσει δεν θα επιθυμεί την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας," δήλωσε ο Sener.

"Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχει αναδειχθεί νικητής στις γενικές εκλογές. Τα άλλα κόμματα δεν είχαν τόσο επιτυχημένη πορεία. Ακόμη, το ΑΚΡ δεν επιθυμεί τη δημιουργία μιας τεταμένης ατμόσφαιρας. Ελπίζουμε η εκλογή προέδρου να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα," επεσήμανε.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Ali Coskun ειπε πως"βρισκόμαστε στην Ελλάδα για να τιμήσουμε τη μνήμη του ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Sadik Ahmet, ο οποίος κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να φέρει πιο κοντά την Ελλάδα με την Τουρκία" και πρόσθεσε πως "η αμοιδαία κατανόηση ανάμεσα στις δύο χώρες, βασισμένη στις αρχές που έθεσε ο Ahmet θα είναι το κέρδος των δύο χωρών στη διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση."

Παραπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: