Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Ερωτήματα μέσω διαδικτύου

Ερωτήματα μέσω διαδικτύου

Σε ένα πρωτότυπο ντιμπέιτ συμμετείχαν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2008, το οποίο διοργάνωσαν CNNYouTube. Τις ερωτήσεις υπέβαλαν οι χρήστες του διαδικτύου, στέλνοντας περισσότερα από 3.000 βίντεο στο YouTube, από τα οποία, το CNN επέλεξε 25 ερωτήσεις που προβλήθηκαν στη μεγάλη οθόνη του στρατιωτικού κολεγίου Σίταντελ, στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Αυτός ο τρόπος υποβολής ερωτήσεων προτιμήθηκε ώστε να μην μπορούν οι υποψήφιοι να δίνουν στερεότυπες απαντήσεις. Όπως αναμενόταν, στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι το Ιράκ, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα που αφορούσαν προσωπικά τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμπα.

Ερωτήματα εφ' όλης της ύλης

Πάντως, την... "παράσταση" έκλεψαν οι χρήστες, με το ιδιαίτερο ύφος και τις ερωτήσεις που επέλεξαν να κάνουν.

Στην ερώτηση εάν οι μουσουλμάνοι ηγέτες της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν και να συνεργαστούν με μια γυναίκα πρόεδρο, η γερουσιαστής και πρώην πρώτη κυρία απάντησε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με παίρνουν σοβαρά". Ο Ομπάμα, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τους φυλετικούς διαχωρισμούς.

Οι οκτώ υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν και σε πιο "ακανθώδη" ερωτήματα.

Νεαρός Αφροαμερικανός από τη Μασαχουσέτη ρώτησε "εάν οι μαύροι Αμερικανοί θα αποζημιωθούν κάποτε για τα χρόνια της δουλείας" ενώ ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών ζήτησε να πληροφορηθεί την άποψή τους για το θέμα του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Βίντεο έστειλε και ένας... χιονάνθρωπος, ο οποίος, αναφερόμενος στο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών, ρώτησε τους υποψήφιους τι θα κάνουν για το μέλλον του.

Εκτός από την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμα, στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη ο πρώην υποψήφιος αντιπρόεδρος Τζον Έντουαρντς, ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο γερουσιαστής Τζόζεφ Μπίντεν, ο συνάδελφός του Κρις Ντον, ο πρώην γερουσιαστής Μάικ Γκράβελ και ο βουλευτής Ντένις Κουτσίνι.

Παραπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: