Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Δίνει φτερά η υποψηφιότητα Χριστόφια - Μπορεί να ηγηθεί μιας καινούργιας αρχής για ένα καλύτερο αύριο

Δίνει φτερά η υποψηφιότητα Χριστόφια - Μπορεί να ηγηθεί μιας καινούργιας αρχής για ένα καλύτερο αύριο

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια δίνει φτερά κι ελπίδα ενώ παράλληλα ανοίγει νέες προοπτικές, ανέφερε χθες ο τέως υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο των αδελφών Παπαλαζάρου.

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ηγηθεί μιας καινούργιας αρχής και να εργαστεί για ένα καλύτερο αύριο. Είναι ο άνθρωπος που θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που να βασίζεται στις διεθνώς παραδεκτές αρχές κι αξίες της Ευρώπης και που θα σέβεται τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της», σημείωσε ο Ν. Συλικιώτης. Στην εξαετή παρουσία του ως επικεφαλής του κοινοβουλίου αλλά και ως ηγέτης της Αριστεράς για τόσα χρόνια απέδειξε πολλές φορές ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού αλλά και να διεκδικήσει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, ανέφερε. Αναφερόμενος στο Κυπριακό σημείωσε πως δυστυχώς βρίσκεται σε στασιμότητα και πως η κατάσταση αυτή οφείλεται στην Αγκυρα αλλά και την τουρκοκυπριακή ηγεσία που προβάλλουν εμπόδια στην υλοποίηση της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, με τελευταίο παράδειγμα την άρνηση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να συναντήσει τον Τάσσο Παπαδόπουλο, κάτι που θα μπορούσε να σπάσει το αδιέξοδο και να υπάρξει κινητικότητα. Δυστυχώς, σημείωσε ο Ν. Συλικιώτης, προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους στη διεθνή κοινότητα ενώ παράλληλα στέλνουν το μήνυμα πως για να συναινέσουν σε λύση θα το κάνουν μόνο στη βάση του σχεδίου Ανάν. «Εστω κι αν η ευθύνη της στασιμότητας βαραίνει την τουρκική πλευρά, η διαιώνιση του προβλήματος και η εδραίωση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας Ε/κ και Τ/κ,» τόνισε.

Σύμβολα αντίστασης κατά των πραξικοπηματιών

Τη θυσία των ηρώων Σωτήρη και Κυριάκου Παπαλαζάρου εξήρε χθες ο Νεοκλής Συλικιώτης σε επιμνημόσυνο λόγο του στα Χολέτρια Πάφου. Μνημονεύοντας τους δύο ήρωες, ο Ν. Συλικιώτης επισήμανε πως οι δύο νέοι, διαπαιδαγωγημένοι με τα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία της Κύπρου. Ιδανικά για τα οποία γαλουχήθηκαν από την οργάνωση της ΕΔΟΝ και το ΑΚΕΛ. Ο Κυριάκος και ο Σωτήρης, συμπλήρωσε ο Ν. Συλικιώτης, εκπροσωπούν μία γενιά ανθρώπων που υπερασπίστηκαν με το αίμα τους τη Δημοκρατία. «Η θυσία τους είναι μέρος της ιστορικής μνήμης που καλούμαστε να συντηρήσουμε».

Τιμώντας τα δύο αδέλφια, συμπλήρωσε, τιμούμε όσους αντιστάθηκαν στην τρομοκρατία της ΕΟΚΑ Β', αυτούς δηλαδή που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή, για τη Δημοκρατία και τη λευτεριά της πατρίδας μας.

Γιώργος Περδίκης: Δεν μας εκφράζουν οι θέσεις του ΕΥΡΩΚΟ

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, βουλευτής Γιώργος Περδίκης, δήλωσε χθες πως δεν τον εκφράζουν οι θέσεις που διατυπώθηκαν από το ΕΥΡΩΚΟ κι άλλους περί συνωμοσιολογίας επειδή είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αποφάσισε να απέχει από τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, είπε ο Γ. Περδίκης, προσθέτοντας πως η επιλογή της αυτόνομης καθόδου έχει αποκλειστεί, ενώ θα επιδιωχθεί η συμμετοχή των Οικολόγων στην κυβέρνηση.

Σε χθεσινές δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, η οποία αποφάσισε να καταρτίσει κατάλογο προγραμματικών θέσεων που θα τεθεί ενώπιον των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Περδίκης είπε πως οι τοποθετήσεις των υποψηφίων θα ληφθούν παρά πολύ σοβαρά υπόψη στην τελική επιλογή των Οικολόγων ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: