Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Τουλάχιστον 300 υποψήφιους επηρεάζει το σφάλμα στα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Τουλάχιστον 300 υποψήφιους επηρεάζει το σφάλμα στα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Την κατάταξη περίπου 300 υποψηφίων επηρεάζει το σφάλμα που παρουσιάστηκε στα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων, εκτιμά το υπουργείο Παιδείας. Για τους υποψηφίους αυτούς αναμένεται έκδοση νέων αποτελεσμάτων «σε περίπου δύο ημέρες».

Οι υποψήφιοι αυτοί εισάγονται σε ιδρύματα διαφορετικά από αυτά τα οποία πληροφορήθηκαν τη Δευτέρα, λόγω «μηχανογραφικού σφάλματος» του ΓΕΕΘΑ στα αποτελέσματα των ψυχομετρικών τεστ και τις δοκιμασίες ικανότητας των Πανελληνίων για τις σχολές των Ενόπλεων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Ο αριθμός αυτός προκύπτει από μια πρώτη δειγματοληπτική επεξεργασία, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Διευκρίνισε ότι «δεν θα επηρεαστεί το σύνολο των τμημάτων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, αλλά ένα μικρό ποσοστό».

Τα νέα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ υφίστανται επεξεργασία στο υπουργείο και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν «το ταχύτερο δυνατό». «Νομίζω ότι σε δύο ημέρες το πολύ θα είμαστε έτοιμοι», είπε.

«Στόχος του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να υπάρξει μια δίκαιη και έντιμη αντιμετώπιση των υποψηφίων με βάση τις προτιμήσεις και τις επιδόσεις τους. Προς το σκοπό αυτό, θα υπάρξουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η νέα επεξεργασία των στοιχείων η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη».

Ο γενικός γραμματέας δήλωσε πως, απ' ό,τι γνωρίζει, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το σφάλμα δεν έχει ολοκληρωθεί. «Πιστεύω ότι όταν φτάσουν σε ένα πόρισμα να μας ενημερώσουν και μας να το γνωρίζουμε και ιδιαίτερα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον», δήλωσε.

Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Για «πρωτοφανές και χωρίς προηγούμενο επίτευγμα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος «σε αυτό που κατάφεραν τα υπουργεία Παιδείας και Αμυνας, να δώσουν λάθος βάσεις, το οποίο μόνο θλίψη προκαλεί και ιδίως σε αυτά τα νέα παιδιά».

«Τουλάχιστον προσφέρει, σε όσους από αυτούς ως επιστήμονες στελεχώσουν το ελληνικό κράτος, το παράδειγμα πως δεν πρέπει να λειτουργούν αν βρεθούν σε επιτελικές θέσεις στα υπουργεία Αμυνας και Παιδείας» κατέληξε.

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: