Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση στην Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία

Όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση στην Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία

Όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση στην Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία. Για βιβλική καταστροφή και οργανωμένο σχέδιο έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαλαισίας, Γιάννης Φουσέκης. Ήδη τα πρώτα δέκα λυόμενα σπίτια τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Δήμου Φαλαισίας εκ των οποίων τα επτά στην Ποταμιά. Υπό έλεγχο είναι η φωτιά σε Κάνδαλο και Μανθυρέα Τεγέας, όπου τα χωριά αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης νερού.

Όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεχίζουν την διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών. Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες που επλήγησαν. Εν τω μεταξύ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, περιόδευσε και συνομίλησε με πυρόπληκτους κατοίκους της Πελοποννήσου και προήδρευσε δύο συσκέψεων στο αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης και στο αστυνομικό τμήμα Μελιγαλά όπου αποφασίστηκε ότι θα ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία η οποία θα είναι έντονη, συνεχής και ουσιαστική.

Πριν από λίγο σε συνέντευξη που έδωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου υποστράτηγος, κ. Χρήστος Μακρής, ανακοίνωσε ότι ενισχύθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες και το προσωπικό είναι δίπλα στους πληγέντες νυχθημερόν.

Για το σκοπό αυτό, σημείωσε, από σήμερα και ύστερα από σύσκεψη που έγινε στην Αθηνά υπό τον πρωθυπουργό, οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Πελοπόννησο ενισχύθηκαν με 194 αξιωματικούς, δόκιμους υπαστυνόμους, συνοριοφύλακες, λιμενικούς και 33 υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Τέλος, εξήγησε, πως δόθηκαν οδηγίες για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να λειτουργούν τα γραφεία διαβατηρίων και τα γραφεία ταυτοτήτων που αστυνομεύουν πληγείσες περιοχές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και να εξυπηρετούν άμεσα τους πυρόπληκτους.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: