Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Στο στόχαστρο οι Ελληνοπόντιοι

Στο στόχαστρο οι Ελληνοπόντιοι

Κρίσιμη μάζα θεωρούνται για τα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ οι απόδημοι και ιδιαίτερα οι Ελληνοπόντιοι που ζουν στην Κύπρο. Τις τελευταίες ημέρες γίνονται αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων από την Ελλάδα και παραγόντων που τα υποστηρίζουν στην Κύπρο με στόχο να διασφαλίσουν τη μετάβαση των Ελληνοποντίων στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 10.000 ψηφοφόρους από την Κύπρο. Μόνον η Νέα Δημοκρατία στις περασμένες εκλογές είχε μεταφέρει 5.500 ψηφοφόρους στην συντριπτική τους πλειοψηφία Ελληνοπόντιους. Με βάση τις εκτιμήσεις ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί σε οριακά επίπεδα οι 10.000 ψηφοφόροι που μπορούν να μεταφερθούν από την Κύπρο θεωρούνται υπολογίσιμη μάζα. Ιδιαίτερα στην Πάφο τα επιτελεία των κομμάτων άρχισαν να εργάζονται πυρετωδώς και ήδη ανακοινώνουν τα σημεία από όπου θα προμηθεύονται δωρεάν εισιτήρια.

Στις περασμένες εκλογές το πακέτο της δωρεάν μεταφοράς τους περιελάμβανε και τριήμερη διαμονή σε ξενοδοχεία. Οι νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων έχουν έτοιμους καταλόγους όχι μόνον με τους Ελληνοπόντιους αλλά και τους Ελλαδίτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και ήδη άρχισαν να αποστέλλουν σχετικές επιστολές.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: