Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Ελπιδοφόρα η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Ελπιδοφόρα η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ παρουσιάζουν οι πυρκαγιές στο νομό Ηλείας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι αν συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Οι περιοχές που παρουσιάζουν ακόμα σοβαρό πρόβλημα είναι στον άξονα Ολυμπίας, Λάλα, Πέρσενας και Θεισόας, Ροβιάς, Ανδρίτσαινας, Νέα Θιγαλείας.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο Μάτεσι Ηλείας, όπου η πυρκαγιά απειλεί να περάσει τον Αλφειό ποταμό, καθώς και στον Ταΰγετο που η πυρκαγιά μαίνεται σε μεγάλο υψόμετρο και δύσβατο έδαφος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συγκεκριμένη πυρκαγιά εντοπίζεται στα όρια των νομών Λακωνίας, Μεσσηνίας, στην κορυφογραμμή. Σταθερή ως προς την εξάπλωσή της είναι και η πυρκαγιά της Μεγαλόπολης που δεν έχει ενιαία μέτωπα, αλλά εκτείνεται σε μεγάλη περίμετρο και δύσβατο έδαφος.

Ύφεση παρουσιάζει η πυρκαγιά στον Πάρνωνα, ενώ στην Εύβοια είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μίστρο και σταθερή στη Σέτα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στον Αλίαρτο και στο Καναλάκι Βοιωτίας, στο Ανήλιο Μετσόβου Ιωαννίνων και στο Γραμματικό Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν συνολικά 36 πυρκαγιές. Σημειώνεται ότι στις επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά 9 αεροπλάνα και 24 ελικόπτερα που έχουν φτάσει για συνδρομή από άλλες χώρες. Επίσης Κύπριοι, Γάλλοι, Ισραηλινοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ούγγροι και Ιταλοί δασοπυροσβέστες συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στον Πάρνωνα, στην Εύβοια και στην Ηλεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας, για αύριο (Τετάρτη) προβλέπεται πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου με δείκτη 4 στη Σάμο, Χίο, Λέσβο, Εύβοια, Αττική, Ηράκλειο και Λασίθι.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: