Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Ενίσχυση και από τις τράπεζες

Ενίσχυση και από τις τράπεζες

Σε σειρά μέτρων με στόχο την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές προχωρούν οι τράπεζες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών ΕΕΤ , αποφάσισαν για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, δηλαδή μέχρι και την 29.2.2008:

- Να αναστείλουν την υποχρέωση καταβολής των δόσεων, περιλαμβανομένων των τόκων, από κάθε είδους κάρτες και δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά κλπ.), τόσο των ενήμερων όσο και των ληξιπρόθεσμων.

- Να μην εισπράττουν έξοδα κατά τη χορήγηση παντός είδους καρτών και δανείων σε πυρόπληκτους που έχουν τη μόνιμη κατοικία τους ή την έδρα τους σε πυρόπληκτη περιοχή.

Επιπλέον, θα εισηγηθούν άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος την τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων με σκοπό την επιμήκυνση, επί εξάμηνο και υπό προϋποθέσεις, του χρόνου αναγγελίας στην εταιρία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των εκδοτών σφραγισμένων επιταγών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είναι ευνόητο ότι τα παραπάνω μέτρα που θα λάβουν οι τράπεζες θα απευθύνονται και θα αφορούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν από την Πολιτεία, ανά νομό, ως πυρόπληκτοι, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες που αυτή θα θεσπίσει.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία της ΕΕΤ θα θέσει άμεσα σε λειτουργία δωρεάν γραμμή βοήθειας (help desk) στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πυρόπληκτοι πολίτες όλης της χώρας, ώστε:

? να παίρνουν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, και

? να επικοινωνούν με κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι θα παρέχουν ψυχολογική στήριξη σε όσους την χρειάζονται.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: