Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Αιματηρές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν

Αιματηρές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν

Περισσότεροι από 20 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την πολυεθνή δύναμη και τον αφγανικό στρατό στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ έξι Αφγανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε δύο βομβιστικές επιθέσεις. Αρχισαν πάλι οι διαπραγματεύσεις για τους Νοτιοκορεάτες ομήρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της χώρας, οι έξι Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από εκρήξεις δύο βομβών τις τελευταίες 24 ώρες στα σύνορα με το Πακιστάν.

Συγκρούσεις ξέσπασαν και στην περιοχή Μούσα Κάλα, στην επαρχία Χελμάντ όπου ένοπλοι αντάρτες επιτίθενται με ρουκέτες και αυτόματα όπλα.

Συγκρούσεις μαίνονται και στη γειτονική επαρχία της Κανταχάρ και στην περιοχή Σαουαλάι Κοτ, διευκρινίζει η πολυεθνής δύναμη.

Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνονται οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην αντιπροσωπεία από τη Σεούλ και τους Ταλιμπάν για την απελευθέρωση των 19 Νοτιοκορεατών ομήρων που κρατούνται εδώ και έξι εβδομάδες στο Αφγανιστάν.

"Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν και ελπίζουμε να έχουν αυτή τη φορά θετική κατάληξη", δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκάζνι, Μιραζουντίν Πατάν.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: