Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου - Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου - Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

"Είναι μια εθνική τραγωδία. Το γνωρίζουμε όλοι μας και είναι καθήκον όλων μας αυτές τις στιγμές να είμαστε ώριμοι, για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που δεν είναι τοπική, είναι εθνική καταστροφή".

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπουλίας σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου, μπροστά στις κάμερες.

Μιλώντας με τον Πρόεδρο, παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "δύσκολες ώρες για τη χώρα" και για "μεγάλη καταστροφή" και ο Κάρολος Παπούλιας συμφώνησε λέγοντας πως "άλλωστε, ήμασταν στον τόπο της καταστροφής και τα είδαμε".

"Τραγικές στιγμές που δεν μπορούμε να πιστέψουμε", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος είπε στον Πρόεδρο ότι γύρισε χθες από την Ολυμπία και πρόσθεσε: "Είχα πάει στην Πάρνηθα, μετά τις φωτιές στην Ολυμπία. Ήταν και αυτό ένα σοκ για όλους μας, το να βλέπει κανείς τους αρχαίους αυτούς τόπους και το σύμβολο αυτό να καίγεται. Βέβαια, πάντα, βασικό παράπονο για όλο τον κόσμο και για όλους μας το ότι δεν μπόρεσε η Πολιτεία να προστατεύσει ζωές. Χάθηκαν τόσοι συνάνθρωποί μας και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται πια σοβαρότητα και υπευθυνότητα από δω και πέρα, που δυστυχώς λείπει αυτή τη στιγμή".

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στον Πρόεδρο Παπούλια, παρουσία των δημοσιογράφων, ότι "είμαι εδώ για να σας δω και βεβαίως να συνεργαστώ μαζί σας μπροστά στις μεγάλες αυτές κρίσεις των πυρκαγιών. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την δικιά σας στάση και τις δικές σας σκέψεις, που, από την αρχή του καλοκαιριού είχατε μιλήσει για την εθνική αυτή επιταγή, τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν περιμέναμε βέβαια να χαθούν και ζωές, αλλά επιτέλους αυτή η χώρα πρέπει να μπει σε μια πορεία ουσιαστικής ανασυγκρότησης και προστασίας αυτού του μοναδικού μας περιβάλλοντος, αλλά και να μην αισθάνεται ο πολίτης ανοχύρωτος χωρίς ασφάλεια και χωρίς σιγουριά".

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: