Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

«Λύπη» εκφράζει το υπ. Παιδείας για τα λανθασμένα στοιχεία

«Λύπη» εκφράζει το υπ. Παιδείας για τα λανθασμένα στοιχεία

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, ανακοίνωσε απόψε, σχετικά με τα λανθασμένα στοιχεία υποψηφίων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων που έστειλε το ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο Παιδείας:

«Διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία των δοκιμασιών των υποψηφίων, οι λεγόμενες προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είχε αποστείλει προς το υπουργείο Παιδείας το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ήταν εσφαλμένα. Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζει τη λύπη του για το πρόβλημα, το οποίο δημιουργείται όχι από δική του υπαιτιότητα, το οποίο όμως καλείται, ως εκ του ρόλου του να διαχειρισθεί. Μετά από κατεπείγον σήμα του υπουργείου Παιδείας προς το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, απεστάλησαν νέα στοιχεία, τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας, από τις υπηρεσίες μας. Από μια πρώτη δειγματοληπτική επεξεργασία, διαπιστώθηκαν κάποιες αλλαγές στις κατατάξεις των υποψηφίων, οι οποίες αφορούν περίπου 300 υποψηφίους σε σύνολο 65.946 επιτυχόντων. Στόχος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να υπάρξει μια δίκαιη και έντιμη αντιμετώπιση των υποψηφίων με βάση τις προτιμήσεις και τις επιδόσεις τους. Προς το σκοπό αυτό, θα υπάρξουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η νέα επεξεργασία των στοιχείων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι έχουμε νέα αποτελέσματα και ότι οι υποψήφιοι που έχουνε δει σε ποια σχολή περνάνε ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να δούνε ότι έχουν περάσει σε κάποια άλλη σχολή, ο γενικός γραμματέας απάντησε: «Αυτό, αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό υποψηφίων, σας έδωσα ήδη τα στοιχεία, 300 στους 65.946 και αυτό είναι αναπόφευκτο να γίνει, εφόσον τα πρώτα στοιχεία τα οποία μας δόθηκαν για τις δοκιμασίες ήταν λανθασμένα και τώρα επεξεργαζόμαστε τα πραγματικά».

Σε ερώτηση αν αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι πάμε για νέα αποτελέσματα ο κ. Καραμάνος απάντησε :» Νέα αποτελέσματα όχι στο σύνολο τους, διότι μην περιμένετε να επηρεαστεί το σύνολο των τμημάτων Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, αλλά ένα μικρό ποσοστό».

Σε ερώτηση αν κάποιοι υποψήφιοι φύγουν από τις στρατιωτικές σχολές και πάνε κάπου αλλού και σε μια σχολή που ήδη έχει συμπληρώσει τον αριθμό, τι θα γίνει θα εισαχθούν ως υπεράριθμοι ή θα πάνε σε άλλη σχολή, ο γενικός γραμματέας απάντησε: «Γι αυτά θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις. Επηρεάζονται και άλλοι από τις αλλαγές οι οποίες θα γίνουν συνολικά. Η μεγάλη πλειοψηφία όμως θα μείνει ως έχει».

Σε ερώτηση πόσο θα διαρκέσει η νέα διαδικασία ο κ. Καραμάνος είπε: «Εγώ νομίζω ότι σε δύο ημέρες το πολύ θα είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: