Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

«Στα μαλακά» έπεσαν 10 συλληφθέντες για την παράνομη είσπραξη επιδόματος πυροπαθών

«Στα μαλακά» έπεσαν 10 συλληφθέντες για την παράνομη είσπραξη επιδόματος πυροπαθών

Ελεύθερα αφέθηκαν μετά την επιβολή ποινών φυλάκισης τεσσάρων μέχρι έξι μηνών με αναστολή 10 άτομα που είχαν συλληφθεί γιατί είχαν εισπράξει παράνομα το επίδομα των 3.000 για τους πυροπαθείς της Ηλείας.

Τις ποινές επέβαλε την Δευτέρα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πύργου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλο, μέχρι τη Δευτέρα, είχαν επιστρέψει το επίδομα 210 μη δικαιούχοι.

Ερωτηθείς για το εάν δικαιούνται το πρώτο βοήθημα όχι μόνο οι πληγέντες αλλά όλοι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων νομών, ο κ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι τα 3.000 ευρώ τα δικαιούνται όσοι μένουν σε αυτές τις περιοχές και καταστράφηκε η περιουσία τους. Σημείωσε, δε, ότι δίνονται σε αυτούς που έχουν να αντιμετωπίσουν άμεσα προβλήματα, όπως σίτισης και στέγασης.

Εν τω μεταξύ, η προθεσμία για την επιστροφή του επιδόματος από όσους το έχουν εισπράξει χωρίς να το δικαιούνται λήγει την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Μετά την Παρασκευή θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το επίδομα μπορεί να επιστραφεί σε οποιαδήποτε Εφορία στον κωδικό εσόδου 3249 του κρατικού προϋπολογισμού με την αιτιολογία «επιστροφή εκ παραδρομής εισπραχθέντος επιδόματος ενίσχυσης πυροπαθών».

Όσοι επιστρέψουν το επίδομα θα παραλαμβάνουν διπλότυπο είσπραξης που θα καταθέτουν με αντίγραφο παραστατικού της Τράπεζας στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του νομού.

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: