Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Οι πυρκαγιές επιμένουν στην Πελοπόννησο, νέα εστία στην Πρέβεζα

Οι πυρκαγιές επιμένουν στην Πελοπόννησο, νέα εστία στην Πρέβεζα

Μάχη με τις φλόγες που επιμένουν στην Πελοπόννησο -με νέο μέτωπο στην Επίδαυρο- και την καινούρια πυρκαγιά στην Μυρσίνη Πρέβεζας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν πλημμύρες, λόγω των βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στην Περιοχή Aκρος Επιδαύρου στο νομό Αργολίδος και στην Μυρσίνη Πρέβεζας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Στην Επίδαυρο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ στην Πρέβεζα, που η φωτιά είναι μέσα σε χαράδρα σε δύσβατη περιοχή, βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος έκαναν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές στην Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες μικροεστίες για αυτό επί τόπου παραμένουν επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ειδικότερα, στον Πάρνωνα οι δυνάμεις που παραμένουν είναι 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 93 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 50 στρατιώτες. Στην Ηλεία, οι δυνάμεις που παραμένουν είναι 177 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 102 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 200 στρατιώτες. Στο Ταΰγετο, παραμένουν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 100 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 100 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ταυτόχρονα με τις επίγειες δυνάμεις, μέχρι να βραδιάσει έκαναν ρίψεις νερού επτά αεροπλάνα, το Ρωσικό B 200 και τέσσερα ελικόπτερα στον Πάρνωνα, ένα ελικόπτερο στον Ταΰγετο και τρία ελικόπτερα στην Αρκαδία.

Σύμφωνα, δε, με το χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας πυρκαγιών για την Τρίτη προβλέπεται επικινδυνότητα σε βαθμό 4 για τη νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, οι βροχοπτώσεις δημιουργούν νέα προβλήματα και για το λόγο αυτό έχουν διατεθεί δυνάμεις για την προστασία πολιτών, κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική δέχθηκε 109 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Αλεξανδρούπολη, τη Χαλκιδική και την Κοζάνη.

Την ίδια ώρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Πυροπλήκτων Πέτρος Μολυβιάτης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε πως έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 62 εκατ. ευρώ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την συμβολή επώνυμων και ανώνυμων πολιτών.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη Δευτέρα στον Flash 96. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας που συντονίζει το έργο αποκατάστασης στην Ηλεία τόνισε ότι «πρέπει όλοι να επαναξιολογήσουμε το διοικητικό σύστημα της χώρας, ίσως αυτή να ήταν η ευθύνη μας», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Επρεπε να είχε γίνει χθες, τρέμει το φυλλοκάρδι μου».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: