Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Είδε τα καμένα από το ελικόπτερο, για να μη δει την οργή του κόσμου

Είδε τα καμένα από το ελικόπτερο, για να μη δει την οργή του κόσμου

Παρά το κλίμα που επιχειρεί μέσω της προπαγάνδας να καλλιεργήσει ο κ. Θ. Ρουσόπουλος ότι η κυβέρνηση κέρδισε τη μάχη «της επόμενης μέρας» και πως οι αντιδράσεις στις πληγείσες περιοχές έχουν περιοριστεί μετά τα μέτρα (βλ. διανομή χρημάτων και υποσχέσεων), ο κ. Καραμανλής δεν... πείθεται και επιλέγει έναν πιο... ασφαλή τρόπο για να επισκέπτεται τις περιοχές αυτές.

Η χρήση ελικοπτέρου και οι επισκέψεις-αστραπή πολύ νωρίς το πρωί, αποτελούν αυτή την ώρα για τον ίδιο τον μόνο δρόμο για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών και από την άλλη πλευρά να προβάλει -επικοινωνιακά- τη θέση ότι είναι παρών.

Ο κ. Καραμανλής και στην Ηλεία το Σάββατο και στην Εύβοια χθες, απέφυγε να περπατήσει στους καμένους δρόμους και να δει από κοντά την απόγνωση των κατοίκων.

Προχθές, είδε τις μεγάλες καταστροφές από το ελικόπτερο, μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο.

Αμέσως μετά υπήρξε συνάντηση και στη συνέχεια δηλώσεις, χωρίς όμως να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο ως προς τη βοήθεια που αναμένει η χώρα από την ΕΕ.

Ο κ. Καραμανλής, στην τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι «μόλις -πολύ σύντομα- ολοκληρωθεί η αποτίμηση των ζημιών, θα ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να είναι άμεση και ουσιαστική η υποστήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης και από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πύρινης λαίλαπας και των εκτάκτων αναγκών που δημιουργήθηκαν στη χώρα».

Χθες νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός μετέβη αιφνιδιαστικά στα Στύρα Ευβοίας, προήδρευσε σύσκεψης με τους εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές της ΝΔ (!!) και κατόπιν επιβιβάστηκε και πάλι σε ελικόπτερο Super Puma, προκειμένου να δει από ψηλά τη μεγάλη καταστροφή. Ο κ. Καραμανλής απέφυγε να κάνει δηλώσεις.

Αντίθετα, ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη, εξειδίκευσε τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν για την ενίσχυση του αγροτικού πληθυσμού των περιοχών που επλήγησαν.

Το ενδεχόμενο περιοδείας του κ. Κ. Καραμανλή στα χωριά της Ηλείας και της Εύβοιας που επλήγησαν, έχει επί του παρόντος αποκλειστεί.

Ο κ. Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει εγκατασταθεί την τελευταία εβδομάδα στον Πύργο, έχει εισηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει η επίσκεψη στην Ηλεία πριν από τις εκλογές, αλλά τοπικοί παράγοντες της ΝΔ σημειώνουν μιλώντας με στελέχη της Ρηγίλλης ότι το κλίμα είναι ακόμη πολύ αρνητικό για την κυβέρνηση.

Με βάση αυτό το δεδομένο, οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού τού εισηγούνται να περιμένει, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούν -στην τελική ευθεία προς τις κάλπες- μια ενδεχόμενη εικόνα αποδοκιμασιών από τους πολίτες, όπως συνέβη και την πρώτη ημέρα που ο κ. Καραμανλής πήγε στη Ζαχάρω.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: