Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ : Η ανασυγκρότηση είναι το στοίχημα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ : Η ανασυγκρότηση είναι το στοίχημα

«ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΞΥΝΣΗΣ» υποστηρίζει ότι στήνει το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση της κ. Φώφης Γεννηματά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο υπουργός Άμυνας αποφεύγει να σχολιάσει την ουσία της απόφασης της Δικαιοσύνης, ωστόσο επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του. «Αποδεικνύεται», υπογραμμίζει, «ότι η κ. Γεννηματά γνώριζε το άρθρο του Συντάγματος, το οποίο και η ίδια στις συνεντεύξεις της είχε επικαλεστεί για να πείσει το 1.000.000 ψηφοφόρους της πως θα τους υπηρετήσει από τη θέση του υπερνομάρχη. Δέσμευση που πανηγυρικά αθετεί. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του δεν γνώριζαν- αν και όφειλαν- ή παίζουν επικίνδυνα με τους θεσμούς στήνοντας σκηνικό όξυνσης στο οποίο η Ν.Δ. δεν θα συμμετάσχει».

Ο υπουργός και υποψήφιος της Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Πελοπόννησο για να συντονίσει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων.

Είδατε από κοντά και το μέγεθος της καταστροφής αλλά και το αίσχος, όπως ειπώθηκε, με τις ουρές του εξευτελισμού στις τράπεζες. Σας κατηγορούν ότι το ενδιαφέρον και οι παροχές της κυβέρνησης είναι προσχηματικές λόγω εκλογών. Τι απαντάτε;

«Πράγματι το μέγεθος της καταστροφής είναι πάρα πολύ μεγάλο και προκαλεί θλίψη και οδύνη. Χρέος δικό μας, ως υπεύθυνης κυβέρνησης, είναι να διαχειριστούμε την τραγωδία με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, συνέπεια και αυτό κάνουμε. Είναι εύκολο για κάποιους να ασκούν κριτική, το δύσκολο όμως είναι να τη συνοδεύουν και με εφικτές- ρεαλιστικές προτάσεις, όπως π.χ. για τις ουρές. Αν υπάρχει έστω και μια πρόταση που μπορεί να βοηθήσει ώστε να μη δημιουργούνται ουρές για ανάλογες περιπτώσεις, ας κατατεθεί. Είναι πλέον φανερό ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι ουσιαστικές και όχι προσχηματικές και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο θα έπρεπε η Πολιτεία όλους όσοι επλήγησαν να τους αφήσει στην τύχη τους. Αν η κριτική εστιάζεται μόνο σε αυτό, τότε αφενός επιβεβαιώνεται πως τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι σωστά, αφετέρου δείχνει πως όλα γίνονται στα πλαίσια της τακτικής του μηδενισμού και της μόνιμης άρνησης που έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ».

Πάντως, δειλά δειλά, κυβερνητικά στελέχη αρχίζουν να παραδέχονται ότι στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών υπήρξαν τουλάχιστον «αστοχίες» και «έλλειψη συντονισμού». Μια απλή συγγνώμη δεν θα ζητήσει κανένας από την κυβέρνηση;

«Αυτό το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή είναι η συντονισμένη εφαρμογή των μέτρων για την ανακούφιση και την πλήρη αποκατάσταση των πυρόπληκτων. Πιθανόν, όμως, στις τόσες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε τόσο λίγες ημέρες να υπήρξε και κάποια επιχειρησιακή αστοχία. Το στοίχημα πάντως είναι και παραμένει η ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν. Κυρίως δε, να μην αισθανθούν οι συμπολίτες μας πως η Πολιτεία τους άφησε μόνους τους».

Ως υπουργός Άμυνας, ο κ. Μεϊμαράκης κρατά διακριτικά αποστάσεις από τον όρο «ασύμμετρες απειλές» που χρησιμοποίησαν άλλα κυβερνητικά στελέχη. Σπεύδει να προσθέσει ωστόσο ότι «στους πολίτες γεννώνται πολλά και ποικίλα ερωτήματα που προκύπτουν από το ότι υπήρξαν πολλές εστίες μέσα σε λίγες ώρες, ξεσπούσαν πυρκαγιές νύχτα και σε περιοχές απρόσιτες που δεν έχουν κανένα οικονομικό ενδιαφέρον για οικοπεδοφάγους, ενώ υπήρξαν και πολλά "παραπειστικά" τηλεφωνήματα που διασπούσαν την προσοχή και τις δυνάμεις πυρόσβεσης».

Όσον αφορά το μισθολόγιο των αξιωματικών ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι θα υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2008, πριν δηλαδή συμπληρωθεί τετραετία από την αρχική εξαγγελία του.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: