Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Πέρυσι φωτιά, φέτος πλημμύρα

Πέρυσι φωτιά, φέτος πλημμύρα

Χαλκιδική: μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν τα αντιπλημμυρικά έργα

Στα λόγια παραμένουν ακόμη, έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, οι εξαγγελίες για αντιπλημμυρικά έργα. Έτσι, με την πρώτη φθινοπωρινή νεροποντή που ξέσπασε στην περιοχή προκλήθηκαν πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές, ενώ κομμένα δένδρα κατέληξαν στη θάλασσα.

«Εάν είχαν ολοκληρωθεί τα φράγματα, δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Παλλήνης Κωνσταντίνος Καπούλας. «Το ρέμα κατέβασε κορμούς καμένων δέντρων που είχαν κόψει οι υλοτόμοι, αλλά δεν τους είχαν πάρει» επισήμανε. Ο κ. Καπούλας ήταν αγανακτισμένος για τη μεγάλη καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά έργα, παρά τις εξαγγελίες για γρήγορη ολοκλήρωσή τους, πέρσι, αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά. «Τα συνεργεία είναι μια εβδομάδα τώρα που μπήκαν στο δάσος και άρχισαν να κατασκευάζουν τα φράγματα. Μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε η δημοπράτηση και χρειάζεται αρκετός καιρός για να ολοκληρωθούν τα έργα» κατήγγειλε ο κ. Καπούλας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Από τη χθεσινή νεροποντή που έπληξε την περιοχή της Κασσάνδρας πλημμύρισε το ρέμα της Νέας Σκιώνης, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν στη θάλασσα έξι αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην κοίτη του, αφού μέχρι το Σάββατο ήταν ξερό. Συνεργεία της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν πλημμύρες σε υπόγεια σπίτια και καταστήματα της Σίβηρης, ενώ στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκε και χαλαζόπτωση, που προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες.
Χθες το πρωί στη Νέα Σκιώνη στήθηκε επιχείρηση από τον δήμο για την απομάκρυνση έξι αυτοκινήτων που είχαν παρασυρθεί. Τα δύο από αυτά όμως κατέληξαν στη θάλασσα και χρειάστηκε η επέμβαση και δυτών της ΕΜΑΚ για να ανασυρθούν από μηχανήματα του δήμου.

Στη Σίβηρη η Πυροσβεστική κλήθηκε και έκανε αντλήσεις νερών από 20 υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ σε όλη την περιοχή της Κασσάνδρας από το πρωινό μπουρίνι έπεσαν έξι δέντρα σε επαρχιακούς δρόμους, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Μπουρίνι στις Σέρρες

Πολλά προβλήματα προκάλεσε το μπουρίνι από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι χθες το πρωί και στην πόλη των Σερρών, αλλά και σε περιοχές κοντά σε αυτήν. Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική έκανε αντλήσεις από 25 ισόγεια και υπόγεια στην πόλη, ενώ απομάκρυνε δέντρα που έπεσαν σε επαρχιακές οδούς κοντά στον Προβατά και στην Άνω Καμήλα. Προβλήματα δημιουργήθηκαν από την πτώση της τάσης του ρεύματος, αφού ένοικοι πολυκατοικιών στις Σέρρες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: