Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός το τριήμερο της 72ης ΔΕΘ

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός το τριήμερο της 72ης ΔΕΘ

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση για την τήρηση της τάξης και την αποτροπή πιθανών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της 72ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι υψηλόβαθμο κλιμάκιο της αστυνομίας, προς τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Καλαντζή, παρουσία του νομάρχη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του διοικητή της ΕΥΠ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι αναμένονται 30 διμοιρίες από την Αθήνα καθώς και ενίσχυση της αστυνομίας της πόλης, με δυνάμεις από όλη τη Β.Ελλάδα.

«Θεμιτή» χαρακτήρισε μετά τη σύσκεψη, την «οποιαδήποτε εκδήλωση κοινωνικών ομάδων, λάβει χώρα σε πολιτισμένο πλαίσιο και με σεβασμό, απέναντι στη διοργάνωση» ο κ. Καλαντζής, προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχουν την υπευθυνότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απομονώσουν τις μειοψηφίες που επιδιώκουν ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες δεν ταιριάζουν στο σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας».

«Τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί με έχουν πείσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά άλλα σίγουρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε» δήλωσε ο νομάρχης Π.Ψωμιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδας της Αστυνομίας, Ασημάκης Γκόλφης διευκρίνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα υπάρξουν έκτροπα από το μπλοκ του ΕΚΘ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: