Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Χάκερς του κινεζικού στρατού εισχώρησαν στα κομπιούτερ του Πενταγώνου

Χάκερς του κινεζικού στρατού εισχώρησαν στα κομπιούτερ του Πενταγώνου

Αμερικανικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως τον Ιούνιο το Πεντάγωνο δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς, οι οποίοι κατάφεραν να εισχωρήσουν στο δίκτυο υπολογιστών του.

Έπειτα από έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι χάκερς, που ανάγκασαν το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας να θέσει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον τους μισούς υπολογιστές του, άνηκαν στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας. Το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός παρενοχλεί συχνά τα ηλεκτρονικά συστήματα του Πενταγώνου. Εντούτοις, ο βαθμός της διείσδυσης του Ιουνίου προκάλεσε ανησυχίες στους Αμερικανούς αξιωματούχους, εφόσον απεδείχθη πως η Κίνα είναι σε θέση να επεμβαίνει στα συστήματα τους ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους.

"Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός απέδειξε την ικανότητά του να πραγματοποιεί επιθέσεις που αχρηστεύουν τα συστήματά μας και πως είναι σε θέση να επιτεθεί ξανά ακόμη και κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων," ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Το Πεντάγωνο διεξάγει ακόμη έρευνες για να διαπιστώσει τον όγκο των πληροφοριών που πέρασαν στα χέρια των Κινέζων, ισχυρίζεται όμως πως οι περισσότερες από αυτές δεν ήταν απόρρητες.

Πηγή: Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: