Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Ομαδικός τάφος στο προαύλιο του Αρχηγείου της 7ης στρατιάς του Τουρκικού Στρατού!!

Ομαδικός τάφος στο προαύλιο του Αρχηγείου της 7ης στρατιάς του Τουρκικού Στρατού!

Ομαδικός τάφος αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων ανακαλύφθηκε στο προαύλιο του Αρχηγείου της 7ης στρατιάς του Τουρκικού Στρατού. Το Αρχηγείο εδρεύει στο Ντιγιάρμπακίρ και η το περιστατικό αποκαλύφθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου από το Κουρδικό Πρακτορείο DIHA, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχτηκε.

Η ανακάλυψη του τάφου ήταν το επιστέγασμα αρκετών ημερών έρευνας των δημοσιογράφων και ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι έρευνες άρχισαν όταν εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά σε φορτία άμμου που χρησιμοποιούνταν σε κατασκευές σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η άμμος προμηθευόταν από την εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό για να χρησιμοποιήσει την άμμο από το προαύλιο του Αρχηγείου στην ανέγερση οικοδομών και άλλων κατασκευών σε διάφορα σημεία της πόλης. Δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι λόγοι που αποφασίστηκε η μετακίνηση της άμμου από το Αρχηγείο.

Στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το Αρχηγείο, ήταν προηγουμένως οι διάσημες στρατιωτικές φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ. Ανάμεσα στα ανθρώπινα οστά ανεβρέθηκαν και ρούχα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα των οστών. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που διερευνούν το θέμα υπόσχονται να έχουν σύντομα στη διάθεση τους περισσότερα στοιχεία.

Ο τουρκικός στρατός, παρόλο που υποσχέθηκε να διερευνήσει την υπόθεση, δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε οποιαδήποτε κίνηση, γεγονός που γεννά υποψίες ανάμεσα στους Κούρδους κάτοικους της περιοχής.

Πηγή: DozaMe.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: