Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Το Ιράν βομβάρδισε κουρδικές περιοχές στο βόρειο Ιράκ

Το Ιράν βομβάρδισε κουρδικές περιοχές στο βόρειο Ιράκ

ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ βομβάρδισαν και πάλι περιοχές στην κουρδική αυτόνομη περιοχή του βορείου Ιράκ ύστερα από μία εβδομάδα ηρεμίας, όπως έγινε γνωστό από Κούρδους αξιωματούχους, που διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Τον Αύγουστο και τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου οι ιρανικές δυνάμεις βομβάρδιζαν συστηματικά τις κουρδικές περιοχές, με στόχο βάσεις των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ και του PJAK.

Αξιωματούχοι στις κουρδικές επαρχίες εκτιμούν ότι η επανάληψη των βομβαρδισμών το περασμένο 24ωρο είναι απάντηση στη σύλληψη ενός Ιρανού αξιωματούχου που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Σουλεϊμανίγια.

Ο Ιρανός συνελήφθη από Αμερικανούς στρατιώτες, που υποστηρίζουν ότι είναι μέλος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς και η επίσκεψή του στο Ιράκ είχε ως αντικείμενο τη διοχέτευση όπλων στο ιρακινό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις κουρδικές επαρχίες, Γκαμάλ Αμπντάλα δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Ιρανού. Η κυβέρνηση των Κουρδων χαρακτήρισε «παράνομη» τη σύλληψη και ζήτησε από τους Αμερικανούς την άμεση απελευθέρωσή του. Ο Γκαμάλ Αμπντάλα διέψευσε ότι ο Ιρανός που συνελήφθη είναι μέλος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: