Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Προς απόσυρση το βιβλίο ιστορίας της στ' δημοτικού

Προς απόσυρση το βιβλίο ιστορίας της στ' δημοτικού

Στο Μαξίμου Στυλιανίδης, Σουφλιάς, Χατζηγάκης και Σιούφας

Με την πιθανή απόσυρση του πολυθρύλητου βιβλίου ιστορίας της στ' δημοτικού φαίνεται ότι θα συνδεθεί η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Παιδείας από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Χθες ο νέος υπουργός, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Σπ. Ταλιαδούρο και Ανδρέα Λυκουρέτζο, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Πληροφορίες της "Μ" αναφέρουν ότι στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για το θέμα, το οποίο κατά γενική εκτίμηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπήρξε από τα μεγάλα αγκάθια της προεκλογικής περιόδου. Κατά τις ίδιες πηγές τελευταίο επεισόδιο στην υπόθεση αυτή είναι η άρνηση του αρμοδίου τμήματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να εγκρίνει το διορθωμένο κείμενο, το οποίο επιμελήθηκε η συγγραφική ομάδα, μετά την κατακραυγή της κοινής γνώμης και τη σωρεία των πολιτικών αντιδράσεων που ακολούθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που το τμήμα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κλήθηκε από την τέως υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου να διατυπώσει γνώμη για τις διορθώσεις στο βιβλίο ήταν στις 13 Ιουνίου. Το πρακτικό εκείνης της συνεδρίασης αναφέρει έξι λόγους για τους οποίους το τμήμα δεν έδινε την έγκρισή του και ζητούσε περαιτέρω διορθώσεις. Έκτοτε δεν υπήρξε νέα συνεδρίαση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενώ το βιβλίο δεν μοιράστηκε μαζί με τα υπόλοιπα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Στυλιανίδης: Σύντομα θα τακτοποιηθούν όλα

Χαρακτηριστικά κατά την έξοδό του από το γραφείο του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε επιμελώς να αποσαφηνίσει αν η καθυστέρηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους ή συνιστά προαναγγελία νέων εξελίξεων. Σε ερώτηση αν πρέπει να αποσυρθεί το βιβλίο της ιστορίας της στ' δημοτικού ο κ. Στυλιανίδης απάντησε: ''Σύντομα θα τακτοποιηθούν όλα".

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ η παιδεία αποτελεί εθνικής σημασίας προτεραιότητα, η οποία ξεπερνά τις κομματικές γραμμές, και υπογράμμισε ότι στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε πιο εποικοδομητικά και τολμηρά βήματα με συνεννόηση, συναίνεση και σύνθεση. "Θεωρούμε ότι η παιδεία πρέπει να είναι το συγκριτικό ποιοτικό πλεονέκτημα της σύγχρονης Ελλάδας", κατέληξε ο υπουργός.

Τετ α τετ Καραμανλή - Σουφλιά…

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, η οποία στη συνέχεια διευρύνθηκε με τη συμμετοχή δύο υφυπουργών, των Θ. Ξανθόπουλου και Στ. Καλογιάννη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της νέας τετραετίας και ιδιαίτερα τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων τα οποία βρίσκονται στις πρώτες γραμμές της κυβερνητικής ατζέντας.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Σουφλιάς υπεραμύνθηκε της θέσης που είχε εκφράσει προεκλογικά σε σχέση με την πρόταση για δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος. "Είναι μαζί σήμερα το περιβάλλον και τα δημόσια έργα. Είναι υπέρ του περιβάλλοντος, διότι υπηρετούν κοινό σκοπό. Ο στόχος είναι η αειφόρος ανάπτυξη, η οποία πρέπει να συνυπάρχει σε αρμονία. Στο ΥΠΕΧΩΔΕ σήμερα υπάρχει αυτή η αρμονία", είπε ο κ. Σουφλιάς. Επιπλέον, αφού αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο για το περιβάλλον που έγινε τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια, σημείωσε ότι στην κατάρτιση του Δ' ΚΠΣ προβλέπονται για το περιβάλλον 4,5 δισ. ευρώ, όσα και για τα δημόσια έργα, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν, όταν ο προϋπολογισμός ήταν σε βάρος του περιβάλλοντος και υπέρ των δημοσίων έργων.

Για το Κτηματολόγιο είπε ότι προβλέπεται μέχρι το 2010 να καλύπτει τα 2/3 του ελληνικού πληθυσμού, ενώ έθεσε ως μείζονα προτεραιότητα τον τομέα των δημοσίων έργων.

… Καραμανλή - Χατζηγάκη και…

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χθες και ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης. Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος της αρχής για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος κ. Ζορμπάς θα παραμείνει στη θέση του, ο κ. Χατζηγάκης περιορίστηκε να τονίσει ότι η υπόθεση των ομολόγων βρίσκεται στα δικαστήρια και η πολιτική εξουσία δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης. "Σέβεται το έργο της, παρακολουθεί μεν, αλλά δεν παρεμβαίνει'', είπε ο κ. Χατζηγάκης.

… Καραμανλή - Σιούφα

Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με τετ α τετ συνάντηση των κυρίων Καραμανλή και Σιούφα. Ο τέως υπουργός Ανάπτυξης και εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού με πρόταση της ΝΔ αναμένεται να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Στις πυρόπληκτες περιοχές ο πρωθυπουργός

Στο νομό Ηλείας αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος τις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα, στις 9.00 το πρωί, ο Κώστας Καραμανλής θα παραβρεθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο και στις 11.00 σε αντίστοιχη σύσκεψη στο δημαρχείο της Ζαχάρως. Τέλος στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ: Παραιτήθηκε "για προσωπικούς λόγους"

Με επιστολή του στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Γιώργος Κουρής υπέβαλε χθες την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ζήτησε από τον κ. Κουρή να παραμείνει στη θέση του έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2007, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2008.

Σε επιστολή του ο κ. Αλογοσκούφης ευχαρίστησε τον κ. Κουρή για τη συμβολή του στη δημοσιονομική εξυγίανση, τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και γενικότερα την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: