Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΣΟΚ: Οι συνεντεύξεις των μονομάχων

ΠΑΣΟΚ: Οι συνεντεύξεις των μονομάχων

Την ανάγκη για ένα ενωμένο, αρραγές και συλλογικό ΠΑΣΟΚ καταγράφει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημειώνει ότι διεκδικεί τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «στο όνομα των ιδεών, των πεποιθήσεων, των αξιών και των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ όπως αυτές διαμορφώθηκαν και βεβαίως διαμορφώνονται ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων».

Αιτιολογώντας την απόφασή του να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το βράδυ των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: Αγωνίστηκα να γίνει ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός αλλά «δεν μπορούσα να βλέπω να πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μας και εμείς να νομίζουμε ότι ψηλώσαμε και αγγίξαμε τα σύννεφα».

Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει επίσης ότι επιδιώκει να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό ρεύμα αλλα και να εκφράσει ξανά την υπαρκτή και εφικτή κεντροαριστερή πλειοψηφία που δικαιούται να κυβερνήσει και να διεισδύσει στον εκλογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου λέει ότι «φάνηκε και τώρα η σημασία του επιχειρήματος της κυβερνητική και πολιτικής σταθερότητας».

Υποψηφιότητα προαναγγέλει η Αν.Διαμαντοπούλου

Την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ εκφράζει, σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, και η βουλευτής Α’ Αθηνών Ά. Διαμαντοπούλου.

"Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που να διαθέτει την πολιτική επάρκεια, το δυναμισμό, τις θέσεις, την όρεξη για δουλειά. Να απαντά στο κοινό αίσθημα, να δημιουργεί πρωτοπορίες, να σέβεται εμπράκτως τους πολίτες. Μια ηγεσία που δικαιούται και μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μια τέτοια ηγεσία αξίζει το ΠΑΣΟΚ στο νέο του ξεκίνημα.

"Είναι χρέος μου προς τους πολίτες και την παράταξη να κινηθώ σ' αυτή την κατεύθυνση. Αυτά για σήμερα..." αναφέρει η κ. Διαμαντοπούλου. Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου καλεί "όλους τους υποψηφίους, όσοι κι αν είναι αυτοί, να απαλείψουμε οποιαδήποτε τάση διάσπασης. Να δεσμευτούν ανοιχτά ότι την επόμενη μέρα, είτε ως νικητές είτε ως ηττημένοι, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουν ανάλογα ζητήματα".

Ρεύμα υπέρ Βενιζέλου

Εξάλλου, στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις για τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ως προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στη δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, το 30,2% του συνόλου των ερωτηθέντων προτιμά τον Γ. Παπανδρέου ενώ το 42,8% τον Ευ. Βενιζέλο. Στο υποσύνολο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου προτιμά το 38,5% και τον κ. Βενιζέλο το 46,2%.

Στη δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το Πρώτο Θέμα, το 21,8% του συνόλου των ερωτηθέντων θα ψήφιζε τον Γ. Παπανδρέου για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και το 38% τον Ευ. Βενιζέλο. Στο υποσύνολο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 22,9% θα ψήφιζε τον κ. Παπανδρέου για αρχηγό και το 52,8% τον κ. Βενιζέλο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: